Even voorstellen: Columniste Iris Bonhof

Mijn naam is Iris Bonhof en als onderwijskundige bij de Wereldschool zal ik iedere maand ingaan op inhoudelijke onderwerpen wat betreft afstandsonderwijs.

Tenslotte is het niet zomaar een stap om in het buitenland te gaan wonen of een (wereld)reis te maken! Een super mooie ervaring voor jou en je kinderen, waarbij het dan best een uitdaging is om ook nog het Nederlandstalig onderwijs te volgen. Als ouder word je toch deels omgedoopt tot docent of coach van je eigen kind(eren), zonder daar misschien enige ervaring in te hebben. Natuurlijk zijn onze lespakketten daar helemaal op ingericht, maar desalniettemin zal je als ouder toch mogelijk tegen problemen en vragen aanlopen als: hoe creëer ik een goede leeromgeving , hoe motiveer ik mijn zoon/dochter, hoe loopt een gemiddelde (taal)ontwikkeling, waar kan mijn kind op sociaal-emotioneel gebied mee te maken krijgen, enzovoort. Ik put uit mijn ervaring en kennis als leerkracht en onderwijskundige. En daarnaast kan ik mij ook enigszins inleven in de situatie van het wonen in het buitenland doordat ik zelf tot tweemaal toe in het buitenland heb gewoond. En dat zelfs in twee totaal verschillende landen naar mijn mening: Zweden en China.

Iris Bonhof

Misschien speelt het ene onderwerp of de ene vraag meer in jullie situatie dan een ander. Door middel van mijn maandelijkse blog hoop ik in ieder geval een steuntje in de rug te zijn voor jou als ouder!

Kim Lijffijt

Ook mijn collega Kim Lijffijt zal blogs schrijven, maar dan vanuit een ander perspectief. Ze heeft inmiddels haar eerste blog gepubliceerd.

Kim Lijffijt docent Wereldschooll

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!