Even voorstellen… Onze onderwijsadviseur Myrthe Suidgeest.

In de rubriek ‘even voorstellen’ laten we je kennismaken met één van onze krachten. Deze keer is het één van onze onderwijsadviseurs: Myrthe Suidgeest.

Wie is Myrthe?

Hoi, ik ben Myrthe Suidgeest, onderwijsadviseur bij de Wereldschool. Ik werk sinds 2 jaar bij de IVIO-onderwijsgroep en doe dat met veel plezier. Samen met mijn partner en kat woon ik al jaren in de mooiste polder van Nederland: Flevoland. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om boeken te lezen en buiten te zijn.

Omschrijf jezelf in drie woorden:
Als ik mijzelf in drie woorden zou moeten omschrijven zijn dat: bevlogen, mensen-mens en vindingrijk.

Ieder verhaal is uniek

In mijn rol bij de Wereldschool adviseer ik gezinnen over de verschillende mogelijkheden van het Nederlandse afstandsonderwijs wanneer ze met schoolgaande kinderen (tijdelijk) naar het buitenland vertrekken. Alle verschillende plannen en situaties van de gezinnen die ik spreek is wat mijn werk zo leuk maakt. Ieder verhaal is weer uniek en er is voor iedere leerling een ander advies en lespakket dat aansluit.

Een gepersonaliseerd lesprogramma

Een van de leerlingen die mij bijgebleven is in de tijd dat ik bij de Wereldschool werk is een zangeres die met een artiest op wereldtournee is gegaan. Deze leerling zat op het moment van aanmelden op school in Nederland, maar er zou veel gaan veranderen in haar dagelijkse leven. Samen hebben we bekeken hoe het afstandsonderwijs in dit geval zou kunnen aansluiten bij een drukke planning als zangeres die van land naar land afreist om haar stem te laten horen. Ze volgt nu met veel succes een gepersonaliseerd lesprogramma dat meebeweegt met haar situatie.

Positieve reviews

De meeste voldoening haal ik uit de berichten die we van gezinnen krijgen. Om ons te laten weten dat de kinderen een goede aansluiting hebben gevonden in ons onderwijs en enorm aan het genieten zijn van hun avontuur. Mijn dag kan niet meer stuk na deze fijne updates.

Een rooskleurige toekomst

De toekomst van de Wereldschool zie ik rooskleurig. We ontwikkelen ons constant door en werken met een team dat veel passie heeft voor het (afstand)onderwijs. Ik hoop dat we met onze boodschap over het belang van moedertaalonderwijs nog meer gezinnen kunnen bereiken in de toekomst zodat ieder kind, waar dan ook ter wereld, kwalitatief Nederlands onderwijs kan krijgen.

Voor mijn eigen toekomst bij de Wereldschool hoop ik dat ik nog met heel veel gezinnen mee mag denken over het juiste onderwijs voor hun kinderen tijdens de inspirerende avonturen die ze beleven in het buitenland. En wie weet, misschien voer ik mijn adviesgesprekken ook wel vanuit het buitenland over een paar jaar…

Vragen?

Wil je ook advies over de mogelijkheden in jullie situatie? Neem dan contact met mij op. Of plan gelijk een online gesprek in. Hopelijk spreken we elkaar snel!

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!