IVIO-Wereldschool trots op overname van LanguageOne

kmm groep wereldschool overname wereldschool

De KMM Groep heeft LanguageOne, aanbieder van Nederlandse Taal- en Cultuuronderwijs, overgenomen. IVIO-Wereldschool is onderdeel van de KMM Groep en is trots op deze nieuwe versterking. De overname houdt in dat LanguageOne onderdeel wordt van een organisatie met ruime kennis van de onderwijswereld en de financiële slagkracht heeft om de marktpositie in Nederland en internationaal verder uit te bouwen.

Onderwijsvernieuwing en groei

Voor LanguageOne is de overname door een sterke partij als de KMM Groep belangrijk om de continuïteit te waarborgen en verdere onderwijsontwikkeling en groei te realiseren. Jaap Mos, tot voor kort mede-eigenaar van LanguageOne zegt: “Alleen al in de afgelopen vijf jaar heeft LanguageOne vijf scholen in Azië en het Midden-Oosten overgenomen, een school voor afstandsonderwijs opgezet en een nieuw lesprogramma ontwikkeld dat eind 2018 gedigitaliseerd is. Het voelt goed om de organisatie onder deze gunstige condities over te dragen aan de KMM Groep.”

Unieke kans voor beide partijen

De overname heeft geen gevolgen voor de uitstekende onderwijsopzet van LanguageOne en het management. Tijdens dit traject zal de zekerheid voor de leerlingen, leerkrachten en medewerkers centraal staan. Deidre Jakobs, algemeen directeur van LanguageOne: “Ik ben trots op de inspanningen van onze mensen die geleid hebben tot het punt dat nu bereikt is. De aansluiting bij de KMM Groep is een unieke kans; het stelt ons onder andere in staat nog beter in te spelen op de behoefte aan verschillende vormen van onderwijs, waarmee we onze leerlingen een solide basis geven in een digitaliserende en globaliserende wereld. De ervaring van de KMM Groep binnen het onderwijsveld geeft veel vertrouwen in deze volgende stap.”

Wereldwijd actief

LanguageOne, dat met tien eigen scholen wereldwijd actief is, werkt met een nieuw ontwikkeld lesprogramma dat geïnspireerd is op het gedachtengoed van het International Baccalaureate® (IB). De ambitie is om nog meer Nederlandstalige jongeren en (internationale) scholen in binnen- en buitenland te bedienen. De mix van klassikaal, blended en online onderwijs slaat dus goed aan. Juist het onderwijs in grote steden als Shanghai en Dubai vormt een interessante aanvulling op de onderwijsactiviteiten van de KMM Groep.

Over LanguageOne

LanguageOne biedt al 35 jaar kwalitatief hoogstaand moedertaalonderwijs in de Nederlandse taal en cultuur voor jongeren die in het buitenland wonen. LanguageOne is voortgekomen uit Rijnlands Education Worldwide (REW) naar aanleiding van het verzoek van Shell om in het buitenland Nederlands onderwijs te bieden aan kinderen van Shell-personeel. In 2012 is REW verder gegaan onder de naam LanguageOne. De organisatie is in de afgelopen jaren gegroeid tot een internationale speler met tien scholen in Azië, het Midden-Oosten, Australië en Europa.

Op de website van LanguageOne vind je diverse informatie over hun lesaanbod en vestigingen.

www.languageone.nl

Over KMM Groep

IVIO-Wereldschool is onderdeel van IVIO onderwijsgroep dat deelt uitmaakt van de KMM Groep. De Kennis, Marketing & Media Groep (KMM) is een snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep met ruim 600 medewerkers, verdeeld over vier sterke labels: IVIO, Metafoor, Karmac en Prosu. De KMM Groep bestaat sinds 1998. De organisatie is ooit begonnen met vier bedrijven en is nu gegroeid naar een omvang van 22 bedrijven.

Meer informatie over de KMM Groep is te lezen op de website: www.kmmgroep.nl.

Voor meer informatie over de overname, graag contact opnemen met Richard Beers:

richard.beers@kmmgroep.nl

// Einde persbericht

Bron: KMM Groep en LanguageOne