Lily de heks

Lily de heks

Op maandag 31 oktober is het Halloween, van origine een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk , Canada en de Verenigde Staten gevierd wordt. In Nederland besteedt men steeds meer aandacht aan Halloween. In veel winkels zijn er de welbekende pompoenen te koop, je vindt er de gekste kostuums en er zijn steeds meer feesten waar de engste griezels rondlopen.  Hoelang zal het nog duren voordat deze griezels de straat bevolken en bij je aanbellen met de bekende gezegde: “Trick or treat!” In sommige delen van Nederland schijnt zelfs dit al te gebeuren.

Of je het nou viert of niet, het is natuurlijk altijd leuk om het huis te versieren. Daarom hebben wij weer een leuk knutselwerkje voor je opgezocht. Als je deze hebt gemaakt, ben je natuurlijk altijd welkom om een foto op onze Facebookpagina  te zetten!

Wat heb je nodig?

  • 2 zwarte vouwblaadjes;
  • 2 roze (ronde) vouwblaadjes;
  • Groen papier;
  • 1 bruin vouwblaadje;
  • Stiften;
  • Schaar;
  • Lijm.

 

Aan de slag

1. Vouw een zwart vouwblaadje twee keer dubbel en vouw de twee bovenste hoeken naar het middelpunt zodat er een punt ontstaat.

 

2. Plak op de kant zonder vouwlijntjes het roze  ronde blaadje op de punt. Knip strookjes uit het groene papier en plak deze op als haren. Teken ogen, een neus en een mond op het gezicht.

 

3. Vouw het tweede zwarte vouwblaadje twee keer schuin doormidden en knip een van de driehoeken uit. Vouw een klein randje van de langste kant van de driehoek om.

 

4. Plak de hoed op het hoofd en de haren van de heks. Knip twee handjes uit en plak deze op het lijfje van de heks. Rol het bruine blaadje op, maak knipjes in een van de uiteinden en plak deze op het lijfje van de heks.

 

 

Als je alle stappen hebt doorlopen, is dit het eindresultaat. Wij hebben de heks de naam Lily gegeven!

 

 

Wij zijn benieuwd of jullie aandacht aan Halloween besteden. Zo ja, op wat voor manier? Laat het aan ons weten op de Facebookpagina!

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

 

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!