Live webinar Third Culture Kid

Live webinar Third Culture Kid

 

De Wereldschool organiseert in samenwerking met de schrijfster Denise Drost-Ridder een live webinar over het Third Culture Kid fenomeen.

Ouders die met hun kinderen naar het buitenland vertrekken, hebben een grote kans dat hun kinderen hier mee te maken krijgen. Kinderen groeien op tussen verschillende culturen en dit is niet altijd even makkelijk/duidelijk. Thuis hebben ze te maken met de Nederlandse cultuur van hun ouders, buitenshuis met de cultuur van het betreffende land. Voor de kinderen is het niet altijd duidelijk tot welke cultuur ze nou behoren. Op deze manier belanden ze vaak gevoelsmatig tussen wal en schip.

Schrijf je nu gratis in!

De Wereldschool krijgt regelmatig vragen over de opvoeding van kinderen in het buitenland. Hoe ga je om met de verschillen in culturen, zorg je ervoor dat je kinderen aansluiting vinden en hoe vind je de juiste balans. Dit soort vragen kan je stellen aan Denise Drost-Ridder.

“Waar dan ook” van Denise Drost-Ridder

Maar wie is Denise Drost-Ridder? Schrijfster Denise Drost-Ridder (1982) is een Nederlands adult third culture kid, geboren in Manila en opgegroeid in vijf landen verspreid over drie continenten. In juni bracht ze haar debuutroman ‘Waar dan ook’ uit, een ode aan iedereen die zichzelf als een moderne nomade ziet. Met ‘Waar dan ook’ wil Denise het thema Third Culture Kids een podium en een gezicht geven.

Bijzondere jeugdherinneringen, vriendschappen en levenservaringen zijn voor (volwassen)Third Culture Kids vaak doordrenkt van verschillende culturen en verspreid over meerdere landen of zelfs continenten. De taal die zij thuis met hun ouders spreken verschilt met de taal die ze op school spreken en met die van het land waar ze op dat moment wonen. Doodgewone vragen als “Waar kom je vandaan?” en “Wat is je moedertaal?” worden zo lastige opgaves. Met ‘Waar dan ook’ wil Denise de belevingswereld van een Third Culture Kid delen. Denise: “het moet een stukje herkenning zijn voor Nederlandse Third Culture Kids, ik wil hen laten zien dat zij niet alleen zijn en normaal zijn op hun eigen manier. Ik vind het fijn dat ik op mijn manier zo ook de Wereldschool kan helpen.”

Het boek “Waar dan ook” is onder andere verkrijgbaar via Bol.com en te verkrijgen als E-Book en in paperback.

De Wereldschool mag boeken weggeven!

Houd de website van de Wereldschool in de gaten, volgende maand mag de Wereldschool een aantal boeken weggeven!