Maak kennis met Joseph uit Guinee

verhaal leerling Joseph Wereldschool

Hallo allemaal,

Ik ben Joseph en ik ben bijna tien jaar. Ik hou erg van verhalen typen en nog meer hobby’s van mij zijn:

  • voetballen in het dorp;
  • tekenen;
  • stripjes maken;
  • pianospelen;
  • en foto’s maken.

Ik woon al zeven jaar in Guinee, dat ligt in West-Afrika.  Ik zit op een gewone Nederlandse school, met mijn zusje en nog drie andere meisjes uit een ander gezin die ook hier wonen. Ik ben dus de enige jongen in de klas! Er komt elk jaar een juf uit Nederland ons lesgeven. We gebruiken de methodes van de Wereldschool.

We houden school op twee plekken. Op twee dagen geeft de juf les op onze compound, en op twee dagen geeft de juf les in de stad waar het andere gezin woont. Dus op die dagen moeten mijn ouders een uur héén en een uur terug met ons rijden. Het is maar vierenveertig kilometer hiervandaan, maar er zitten heel veel gaten in de asfaltweg er naar toe. Dus we moeten elke keer remmen of om de kuilen heenrijden en dan weer gas geven. Dat gaat natuurlijk niet zo snel.

Op donderdag werk ik zelfstandig thuis.

Met juf Iris van de Wereldschool heb ik afgesproken dat ik elke twee maanden een verhaal schrijf over mijn leven in Guinee. En soms ook over dieren in Guinee.

Lijkt het je leuk om ze te lezen? Mijn eerste verhaal komt er bijna aan hoor!

Wist je dat ik begonnen ben om elke maand een strip te maken over Robin Hood? Ik heb er al twee klaar van 7 bladzijden. Schrijf of teken jij ook graag?

Daag! Groetjes van Joseph!