fbpx

Mijn Wereldschool ervaring: het verhaal van Ginelle

Mijn Wereldschool ervaring verhaal leerling

Mijn naam is Ginelle Richardson en ik ben afgelopen juli officieel geslaagd voor mijn havo-diploma.

Waarom Wereldschool?

In augustus 2019 ben ik gestart op Wereldschool. Via een vriend van mijn moeder hebben we de Wereldschool ontdekt. Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt om hier naar school te gaan omdat ik het jaar ervoor net niet mijn examen had gehaald, en ik niet alle vakken opnieuw wilde doen. Samen met mijn moeder heb ik besloten alleen het vak biologie opnieuw te doen omdat ik het een interessant vak vind. Ook wist ik dat ik een veel hoger cijfer kon halen dan mijn 4,8 voor mijn centraal eindexamen.

Het buitenland

Het afgelopen jaar heb ik in Sint-Maarten gewoond om met tennis in het buitenland te trainen (nog een reden om naar Wereldschool te gaan, omdat ze kinderen in het buitenland begeleiden). Vanuit Sint-Maarten reisde ik ook naar andere eilanden voor trainingskampen en natuurlijk wedstrijden. Ik heb daar ongeveer 8 maanden gewoond, omdat het niet precies ging hoe ik van tevoren had gepland.

Mijn Wereldschool ervaring

De lessen

In het begin was ik erg benieuwd hoe de lessen zouden verlopen. Zou ik elke week les krijgen? En hoe zou het gaan met toetsen? Ik kwam er al snel achter dat ik zelf veel verantwoordelijkheid moest nemen. Natuurlijk kon ik altijd mijn docenten en mentor bereiken maar van tijd tot tijd moest ik wat langer wachten op een antwoord, omdat ze niet fysiek bij mij zijn. En ik kan van tijd tot tijd ongeduldig zijn en meteen een antwoord willen op mijn vraag maar dat kon natuurlijk niet. Ook was er in het begin een beetje verwarring, omdat ik in een aantal maanden drie verschillende docenten had. Dit hadden ze opgelost en ik kreeg toen een vaste docent. De lesvoorbereiding was ook altijd overduidelijk. De bijbehorende filmpjes waren ook altijd fijn. Ook kreeg ik een aantal spullen opgestuurd voor kleine experimenten. Dat vond ik ook wel leuk voor wat variatie. En als ik een vraag had kreeg ik altijd een uitgebreid uitleg terug. Ook was het schema erg handig zodat ik kon zien of ik niet te ver achterliep. Meestal gebeurde dat niet, omdat ik maar één vak had. Dus over het algemeen was het zeker anders om op deze manier les te krijgen maar na een aantal weken was ik het al gewend.

Slot

Nu ik eindelijk mijn havo-diploma heb, ga ik studeren aan de Hogeschool Utrecht. Ik zal de opleiding farmakunde doen in voltijd. Dus dat wordt veel studeren. Ik hoop dat het een opleiding is die bij me past, omdat ik door het virus geen open dagen kon bezoeken.

Ik wil alle docenten bedanken maar voornamelijk Quirine Hakkaart met haar geduld voor mij, en mijn mentor Leandra Lok die altijd moeite deed voor mij om dingen uit te zoeken.

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!