Nieuw lespakket Engels voor de basisschool

Engels Wereldschool

Per 1 februari is er een nieuwe methode voor Engels op de basisschool. Er is gekozen voor Stepping Stones Junior, een naam die je misschien wel kent uit het middelbaar onderwijs. Stepping Stones Junior is namelijk een eenvoudig opstapje naar de methode Stepping Stones die door Wereldschool en het grootste deel van de middelbare scholen in Nederland, bijna 70%, wordt gebruikt.

Thema’s

In zes aantrekkelijke thema’s vergroot je kind zijn woordenschat en werkt hij aan spreekvaardigheid. Daarnaast leert hij door middel van Stones steeds meer grammatica en wordt in ieder blok leesvaardigheid geoefend. De lessen, die bij voorkeur in het Engels gegeven worden, hebben een duidelijke opbouw die iedere keer terugkomt. Iedere laatste les van het thema is een CLIL les. CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning, wat betekent dat je kind Engels oefent binnen een ander vakgebied. Zo vind je in de lesmap onder andere een les geschiedenis en tekenen in het Engels. En die lesmap zorgt er in het algemeen voor je dat je middels afstandsonderwijs dit vak goed kan volgen met je kind. Hier vind je alle lesinstructies. Veel instructies zijn ook uitgeschreven in het Engels.

Leren van native speakers

In iedere les komen er meerdere video’s aan bod waarbij je kind nieuwe woorden leert en werkt aan zijn luistervaardigheid. Doordat de filmpjes zijn opgenomen met native speakers leert je kind de goede uitspraak. Daarnaast zijn saaie en monotone stemmen verleden tijd, alle filmpjes zijn ingesproken en geacteerd door kinderen uit allerlei Engelstalige landen die in situaties terecht komen die voor ieder kind relevant zijn.

Engels Wereldschool

Niveau

Het is je wellicht opgevallen dat je nog nergens hebt kunnen lezen voor welke groep het nieuwe pakket van Stepping Stones Junior is, en dat heeft een reden. Het pakket hoort namelijk niet bij een specifieke groep, maar bij een Engels niveau. Wellicht ben je al bekend met de CEFR-levels. Dit zijn Europees vastgestelde taalniveaus, ook wel bekend als het Europees Referentiekader. De levels lopen van A1 t/m C2. Aan het einde van de Nederlandse basisschool wordt verwacht dat een kind op A1 niveau Engels kan.

De indeling bij de Wereldschool

Bij de Wereldschool hebben we gekozen voor de niveaus 3A en 3B.
Stepping Stones Junior 3A en 3B gaan een stapje verder. Bij deze niveaus gaan ze ervan uit dat je kind het A1 niveau al beheerst. Door middel van de lessen op 3A niveau gaat uw kind dus al richting A2. Wij adviseren de methode in te zetten als je kind in groep 7 zit.  Maar wil je kind uit groep 5 al graag aan Engels beginnen en beheerst hij het goede niveau, dan kan hij dus ook starten met het lespakket 3A.

Twijfel je over of je kind het niveau aan kan? Op deze website wordt duidelijk beschreven wat je moet kennen en kunnen om niveau A1 te behalen. Overleg dit ook met onze adviseurs.

Meer weten?

Heb je interesse naar Stepping Stones Junior 3A of 3B en wil je meer weten? Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Vraag een gratis adviesgesprek aan via onze website en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

*Stepping Stones Junior is een methode van de uitgeverij Noordhoff

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!