Nog even voordat de goedheiligman misschien wel bij jouw thuis langskomt. Maar je wilt natuurlijk niet zo lang wachten op de pepernoten! In Nederland zijn ze in ieder geval al geruime tijd te verkijgen in de winkels.
Ook al trek in deze Hollandse lekkernij? Vandaag een recept om zelf ouderwetse pepernoten te maken!
Geniet ervan!
Ingrediënten:
- 265 g honing
- 80 ml water
- 165 g glucose
- 500 g volkorenmeel
- 7 g bakpoeder
- 15 g speculaaskruiden
- 80 g suiker
- 30 ml melk
- ei
Bereiding:
- Breng 180 g honing, water en glucose aan de kook.
- Meng het volkorenmeel, bakpoeder en speculaaskruiden met elkaar.
- Schenk het honingmengsel erbij en kneed circa 5 minuten.
Voeg de suiker, melk en resterende honing toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 30 minuten ingepakt in folie opstijven in de koelkast. - Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. - Kluts een ei en betrijk de pepernoten met ei.
- Bak de pepernoten in circa 10 tot 15 minuten gaar.
Misschien heb jij ook een (nu nog) geheim, typisch Nederlands, familiegerecht die je voor alleen deze keer met ons wilt delen? Laat het dan aan ons weten! Dit kan via de Facebookpagina of info@wereldschool.nl.
Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!