Top 10 veiligste landen voor expats

Top 10 veiligste landen expats

InterNations heeft een onderzoek gedaan onder 14.272 expats. In dit onderzoek zijn 191 verschillende landen meegenomen en 174 verschillende nationaliteiten. Nederland is niet in de top 10 geëindigd.

Waar woon jij en wat is jouw ervaring? Ben je het eens met de top 10 van InterNations?

10. Taiwan

Het land van de Tapei 101, tot 2007 het hoogste gebouw ter wereld.  Het land dat door China niet erkend is als onafhankelijk land maar wordt gezien als een afvallige provincie van China. Werknemers en ondernemers geven aan tevreden te zijn met hun baan, carrièreperspectieven en veiligheidsbeleving.

 

9. Finland

Het land van de sauna , Nokia en de Moomins. Expats geven aan dat het lage misdaadcijfers een van de belangrijkste voordelen van hun verhuizing is.

 

8. Nieuw Zeeland

Verder kan je bijna niet. Het land waar The Lord of the Rings voor een groot deel is opgenomen. Het land van de afwisselende natuur. Erg afgelegen maar ook erg vreedzaam!

 

7. Noorwegen

Het land van de fjorden, de Vikingen en de ruime ouderschapsverlofregelingen. Een populair land onder expats met een familie. Wel een van de duurste landen ter wereld! Een biertje op een terras kost al snel €9,00.

 

6. Zwitserland

Het land van de horloges en het Zwitserse zakmes. Ook een van de duurte landen in de wereld, maar daar is het gemiddelde salaris natuurlijk ook naar. Een land met een redelijk hoog vuurwapenbezit. Desondanks een van de veiligste landen.

 

5. Malta

Het dichtstbevolkte land ter wereld en een van de kleinste landen ter wereld. Een land met een turbulente geschiedenis die vanwege de strategische ligging vele oorlogen heeft gekend.  Tegenwoordig zal je hooguit door een Brits vrijgezellenfeest verstoort worden.

 

4. Canada

Na Rusland het grootste land qua oppervlakte. Het land van de ijshockey en lacrosse. Volgens de expats in dit onderzoek een stuk veiliger dan de zuiderburen.

 

3. Japan

Het land van de Sushi, Geisha en Manga. Maar ook het land van de vele aardbevingen en tsunami’s. Volgens de expats ook een heel vreedzaam land.

 

2. Singapore

Het kleinste land van Zuidoost-Azië en enorm populair onder de expats. Het is iets groter dan de Flevolandse Noordoostpolder. Ook is het een van de rijkste landen van de wereld. Er zijn strenge wetten en het misdaadcijfer is laag.

 

1.Luxemburg

Een land waar de financiële sector zeer ontwikkeld is en het  BBP per capita gemiddeld 2,5 keer zo hoog is als de gemiddelde BBP van de EU. Volgens het onderzoek van InterNations koploper op gebied van veiligheid.

 

 

Waar denk jij aan wanneer je aan de bovenstaande landen denkt? Laat het weten!

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!