Zonder drama vertrekken naar het buitenland?

Wat is het effect van wonen en werken in het buitenland op u en uw gezin?

Wanneer u gaat emigreren komt er veel bij kijken. Allereerst heeft u al een beslissing gemaakt om te emigreren of moet die nog maken. U moet zich voorbereiden op het vertrek, loslaten, weggaan, hechten en wennen aan uw nieuwe omgeving. Allemaal fases in het emigratieproces. Wat betekent dit voor u en uw gezin? In een serie van blogs zullen wij u hierover informeren en op weg helpen.

Hoe maakt u het uzelf zo gemakkelijk mogelijk?

De weg van emigreren kent een aantal hindernissen. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk. Een belangrijke factor is ‘loslaten’. Neem afstand van uw wortels en richt u actief op wat komen gaat. Zo krijgt u grip op wat de hindernissen zijn en zo houdt u de controle bij uzelf.

Wat staat u te wachten?

Gemaakte verwachtingen en de realiteit komen niet altijd overeen. Zo ook bij emigreren. Hoeveel informatie u ook van tevoren heeft opgezocht, in uw nieuwe thuisland zal het altijd een kwestie van wennen zijn. U zult hierin verschillende fases meemaken, die uiteindelijk zullen leiden tot een nieuw mentaal evenwicht.

Hoe kunt u de kans van slagen vergroten? 

Wanneer aangekomen in het nieuwe land, is het goed om vooruit te kijken. Achteruitkijken is echter ook niet onbelangrijk. Door te evalueren hoe alles is gegaan, creëert u inzichten die bijdragen aan uw toekomst. Samen met de juiste mind-set en kennis, beleeft u bewuster wat komen gaat.

Hoe blijft u genieten naast het ‘werk’?

Emigreren biedt u een enorme kans om uw kijk op de wereld te verruimen. U moet daarom vooral niet vergeten te genieten van alles wat u meemaakt. Verdiep u in de cultuur van het land, stel uw verwachtingen bij en probeer de controle te houden over wat er staat te gebeuren. Onzekerheid neemt hierdoor af, waardoor er meer ruimte ontstaat om gewoonweg te genieten.

Kortom, allerlei zaken om rekening mee te houden wanneer u gaat emigreren of al geëmigreerd bent. Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren voor en rondom uw vertrek? Hoe begint u opnieuw? Waar moet u aan denken als het gaat om uw gezin, opvoeding en onderwijs? Wat staat er te gebeuren bij een eventuele terugkeer? In de komende blogs geven wij hier een antwoord op. Houd de website dus in de gaten!

Heeft u tips die uw wilt delen over emigreren naar het buitenland?

Misschien wilt u uw ervaringen wel met ons en andere ouders delen? Stuur dan een bericht naar info@wereldschool.nl. Er zijn u al veel andere ouders voorgegaan! Klik hier om hun verhalen te lezen.

 

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

 

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!