Nederlanders houden van stampen, andijvie stamppot, hutspot, boerenkool stamppot en ga zo maar door. Steeds vaker zie je allerlei varianten voorbij komen. Naast dat het gezond is, en simpel, is het eigenlijk ook gewoon erg lekker!

Wat heb je nodig:

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 5 (voor)gekookte rode bietjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • Klontje roomboter
  • Scheutje warme melk
  • 4 runder braadworsten (of iets anders)
  • Peper en zout

Aan de slag!

  • Schil de appels en zet ze op het vuur in ruim water met een snuf zout. Kook de aardappels ongeveer 15 minuten of tot ze gaar zijn.
  • Rasp de voorgekookte bieten grof en verwarm ze op een gemiddeld hoog vuur in een steelpannetje met een beetje olie erin.
  • Voeg het gesnipperde uitje toe.
  • Braad ondertussen de worsten bruin.

En nu… Stampen!

Stamp de aardappels fijn en voeg er een scheutje (warme) melk en een klontje boter aan toe. Voeg de bietjes en stampen maar. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Lekker, op z’n Hollands, simpel en gezond. Eet smakelijk!

 

Heb jij een variatie op stamppot? Laat het aan ons delen en de volgende keer delen we jouw recept.

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

              

 

Laat een reactie achter