Meld je aan voor het webinar meertalig opvoeden!

Let op: dit webinar is al geweest. Bekijk hier de opname.

De Wereldschool organiseert samen met schrijfster Marinella Orioni een webinar over meertalig opvoeden. In tegenstelling tot wat we soms denken is meertaligheid een wijdverbreid verschijnsel. In de meeste landen spreken de mensen meerdere talen, maar ook in Nederland komt meertaligheid steeds meer voor. Het levert een aantal fascinerende vragen op. Onder andere over hoe een kind taal verwerft, over de verhouding tussen moedertaal en de taal die op school gesproken wordt, over het schakelen tussen verschillende talen thuis en met vriendjes en vriendinnetjes.

Meertalig opgroeien is een mooi cadeau voor een kind. Ze zijn flexibeler en bouwen een enorme woordenschat en een groot referentiekader op. Een meertalige opvoeding heeft bovendien een positieve invloed op hun cognitieve ontwikkeling. Maar het gaat niet vanzelf en vaak stuiten meertalige gezinnen op dezelfde moeilijkheden en vragen. Het doel van ‘Meertalig opvoeden. Uw kind zal u dankbaar zijn’ is om die vragen te beantwoorden en tips te geven om zo ouders en opvoeders een handje te helpen.

Maar, een meertalig kind wordt niet altijd goed begrepen. Zeker niet in een omgeving waarin eentaligheid de norm is. In ‘Het meertalige kind. Een eerst kennismaking’ worden alle facetten van het meertalige kind op een toegankelijke en enthousiasmerende wijze beschreven en legt de auteur uit waarmee het meertalige kind thuis, op de voorschoolse opvang, op school en bij de logopedist mee te maken krijgt en weet gerichte aanbevelingen te doen. Scrol naar beneden en meld je aan voor het webinar!

Dé mogelijkheid om vragen te stellen over een meertalige opvoeding

Het webinar meertalig opvoeden is gratis en zal donderdag 18 januari  2018 19:00 plaatsvinden. Tijdens het webinar zal Marinella Orioni informatie geven over meertalig opvoeden. Tevens kan je live vragen stellen in de chatfunctie. Scrol naar beneden, klik op de button aanmelden en laat je gegevens achter!

Let op: dit webinar is al geweest. Bekijk hier de opname. Vragen? Stel deze via ons contactformulier.

Wat is een webinar en hoe werkt het?

Een webinar is een online seminar waarin je een live presentatie in beeld en geluid kan volgen. In de chatfunctie kan je vragen stellen. Na afloop ontvang je opname van het webinar zodat het later nog een keer terug kan kijken. Heb je interesse in de boeken? Deze zijn online te bestellen!

Meertalig opvoeden, hoe ga jij daar mee om?

Wij zijn benieuwd hoe jij je kind(eren) meertalig opvoedt. Waar houd je rekening mee? Wat pas je toe? En welke tip zou jij graag mee willen geven? Deel het met ons (aanmeldformulier: hoe ga jij met meertaligheid om?). Onder de inzendingen verloten wij 1 keer het boek “Tweetalig opvoeden. Een eerste kennismaking” en 1 keer het boek “Meertalig opvoeden. Uw kind zal uw dankbaar zijn”.

 

Meertalig opvoeden introductie

Marinella Orioni?

Marinella Orioni (1973) auteur van Het meertalige kind. Een eerste kennismaking (2017) en Meertalig opvoeden. Uw kind zal u dankbaar zijn (2015), Nederlandse van Italiaanse afkomst en moeder van twee drietalige kinderen, woont al jaren in Parijs en heeft een passie voor taal in het algemeen en voor meertaligheid in het bijzonder. Na het afronden van haar studie Nederlands werkte ze onder meer als docent Nederlands aan de Université Lille 3 en het Institut Néerlandais in Parijs. Tegenwoordig is ze naast het schrijven, actief met lezingen en workshops meertaligheid en interculturaliteit in binnen- en buitenland.

De boeken van Marinella Orioni

Marinella Orioni heeft inmiddels twee boeken over dit onderwerp geschreven: “Het meertalige kind, een eerste kennismaking” en “Meertalig opvoeden, “uw kind zal u dankbaar zijn.” De boeken zijn hier te bestellen.

 

meertalig opvoeden boek tips