Recept boerenkool

Stamppot… sommigen smullen ervan, anderen gruwelen bij het idee. In de Verenigde Staten staat boerenkool inmiddels bekend als een “superfood” en wordt deze groente verwerkt in verschillende gerechten of smoothies. Of ze inmiddels ook de stamppot eten?

Om de stamppot wat spannender te maken dan enkel zout en peper, hebben wij een gerecht voor boerenkool stamppot met mosterd. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

 Dit is een recept voor vier personen. Je hebt het volgende nodig:

  • 1 kilo kruimige aardappelen;
  • 500 gram boerenkool;
  • 1 lepel azijn;
  • 40 gram boter;
  • 2 deciliter halfvolle melk;
  • 2 eetlepels mosterd;
  • 5 eetlepels geraspte kaas;
  • 1 ui;
  • Zout en peper (naar smaak).

Aan de slag

  • Schil de aardappels en snijd deze in grote stukken;
  • Snipper het uitje;
  • Leg de aardappels in ruim water met een snufje zout en breng aan de kook;
  • Leg de boerenkool bovenop de aardappels en kook het geheel in 25 minuten gaar;
  • Warm de melk op;
  • Giet de aardappels en boerenkool af en stamp het geheel grof;
  • Roer de boter, azijn, mosterd, ui en de geraspte kaas erdoor;
  • Voeg de warme melk toe;
  • Breng op smaak met zout en peper.

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

           

 

Laat een reactie achter