Zomertip! Landje veroveren

Nog een leuke tip om te doen met stoepkrijt, landje veroveren! Het enige wat je nodig hebt is stoepkrijt in verschillende kleurtjes. Er zijn meerdere varianten van dit spelletje, vandaag lees je er één.

Wat ga je doen?

Teken met krijt een grote cirkel op de grond. Vanuit het midden van de cirkel verdeel je deze in stukken. Je maakt net zoveel stukken land als dat er kinderen mee doen. In het midden van de grote cirkel teken je een kleine cirkel. Deze kleine cirkel noemen we niemandsland.

Elke kind kiest nu een eigen stukje van de cirkel, dit wordt zijn/haar land, schrijf je naam in je eigen stuk land met je eigen kleurtje krijt.

Om de beurt mag een kind nu land proberen te veroveren. Degene die het land gaat veroveren staat in het midden van de cirkel; dus in niemandsland. De overige kinderen rennen

(vluchten) nu door

de landen heen (de buitenste cirkel) en wanneer de landveroveraar STOP roept moeten alle kinderen stil blijven staan.

De veroveraar mag nu vanuit de binnenste cirkel, niemandsland, de andere kinderen proberen aan te tikken. De veroveraar moet minimaal met één voet in de binnenste cirkel blijven staan. Wanneer de veroveraar een ander kind kan aantikken mag hij/zij een rondje om de voeten van dit kind tekenen met krijt. Hierin schrijft de veroveraar zijn/haar eigen naam, dit is nu een stukje land van de veroveraar. De vluchter gaat nu weer in zijn/haar eigen stukje land staan in de binnenste cirkel.

De veroveraar herhaalt het nu weer, hij /zij geeft het commando LOPEN en de overige kinderen mogen weer vluchten. Dit herhaalt zich net zo lang tot de veroveraar geen kinderen meer kan aantikken. Maar de veroveraar mag nu wel de nieuw getekende stukjes land gebruiken om een vluchter aan te tikken. Zo kan de veroveraar zich vrij bewegen door de landen. Als alle kinderen getikt zijn en weer in de binnenste cirkel staan wordt er een nieuwe veroveraar gekozen.

Het spel is afgelopen als iedereen een x aantal keer de veroveraar is geweest. Degene die de meeste landjes heeft veroverd is de winnaar!

Dagen

Inschrijfactie: gratis jaarabonnement online tijdschriften voor het hele gezin!