Basisonderwijs in…?

Basisonderwijs in…?

basisonderwijs in buitenland

Wij krijgen van ouders vaak de vraag hoe het onderwijs in een bepaald land is geregeld. De verschillen tussen landen zijn groot. Het is voor de Wereldschool dan ook onmogelijk om alle schoolsystemen in kaart te hebben. Om ouders toch verder vooruit te helpen zoeken wij uw hulp.

Misschien dat u, of uw kind, kan uitleggen hoe het is om in het buitenland naar school te gaan. Wat zijn nou precies de verschillen? Wat is misschien wel beter geregeld? En hoe ging de aanmeldprocedure? Denk verder aan:

  • Hoe is het onderwijs opgedeeld (vanaf welke leeftijd gaan kinderen naar school, hoeveel jaar basisonderwijs/voortgezet onderwijs)?
  • Hoe groot zijn de klassen?
  • Hoe is het contact met de docent en leerlingen?
  • Hoeveel huiswerk krijgen kinderen mee?
  • Hoe combineren jullie dit met de Wereldschool?
  • Wat vind je leuk of juist minder leuk aan het onderwijs?

Inmiddels hebben twee ouders en een leerling al de moeite genomen om een stukje te schrijven. Wij zijn hier natuurlijk ontzettend dankbaar voor. We hebben al leuke reacties op de stukjes gekregen! Benieuwd naar de stukjes? Klik op de linkjes onderstaand.

Frankrijk geschreven door Leona van 11, Spanje geschreven door Dana Heufkens (privéschool), Colombia geschreven door Esther de Vries (privéschool).

Uw ervaring delen? Laat het dan aan ons weten! Stuur een mail naar info@wereldschool.nl. Uw stukje zal bij ons op de website komen te staan. Daarnaast kunnen wij ouders verwijzen naar het stukje wanneer zij vragen hebben over het onderwijs in een specifiek land.

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!