fbpx

Vlog van Suus: voor- en nadelen van afstandsonderwijs

voordelen en nadelen afstandsonderwijs Suus

Afstandsonderwijs is een vorm van thuisonderwijs. De Wereldschool maakt gebruik van beide vormen. In de nieuwe vlog van Suus vertelt ze over de voor- en nadelen van het onderwijs via de Wereldschool.

Wat is afstandsonderwijs?

Afstandsonderwijs is een vorm van onderwijs waarbij leerlingen niet fysiek aanwezig zijn om onderwezen te worden. Hierbij vindt er ongelijktijdig via e-mail, Skype of chat communicatie plaats tussen de docent en de leerling.  E-learning, oftewel elektronisch leeromgeving, is een term die ook met het afstandsonderwijs te maken heeft. Door middel van e-learning kan een leerling:

  • Flexibel leren, omdat het lesmateriaal 24/7 beschikbaar is
  • In de thuisomgeving aan de slag met het onderwijs
  • Het scheelt reistijd

Het afstandsonderwijs via de Wereldschool is een mix tussen digitale middelen en fysieke materialen, waar e-learning een onderdeel van is. Voor bijvoorbeeld het vak Nederlands Online of Begrijpend lezen online krijgen de leerlingen al het lesmateriaal in een online leeromgeving. De werkboeken en schriften dienen alleen fysiek meegenomen te worden.

Nieuwe vlog van Suus bekijken

Genoeg theorie voor nu. In de gloednieuwe vlog van Wereldschoolvlogster Suus vertelt ze meer over de voor- en nadelen van het afstandsonderwijs. Ze volgt al het aantal jaar het onderwijs bij de Wereldschool en heeft jarenlang ervaring met het volgen van het afstandsonderwijs. Haar verhalen uit de praktijk en nog veel meer zie je in de vlog op ons YouTube-kanaal!

Vond je dit ook een leuke video? Vergeet dan niet om op ons YouTube-kanaal te abonneren en de video te liken!

 

Meer weten over de Wereldschool en ons afstandsonderwijs?

Zit je kind in het voortgezet onderwijs en wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn omtrent het Nederlands onderwijs op afstand? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze onderwijsadviseurs staan je graag te woord.

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!