Waarom Wereldschool?

Het is alweer tijd voor de volgende blogpost! In mijn vorige post heb ik mezelf aan jullie voorgesteld, deze keer ga ik het hebben over de vele redenen om voor het onderwijs van de Wereldschool te kiezen. Ik geef je 9 belangrijke goede redenen om voor de Wereldschool te kiezen.

Aangezien ik docent ben in het voortgezet onderwijs, richt ik me vooral op deze leerlingen, maar het grootste deel van de onderstaande redenen gelden voor al onze leerlingen.

1. 'Wereld' school

Eindelijk is de beslissing dan genomen, je vertrekt uit Nederland! Voor een wereldreis of voor een baan in een ander land, als familie of misschien ben je wel alleen en vertrek je voor een speciale opleiding in het buitenland of omdat je topsporter bent en toernooien in het buitenland speelt. De Wereldschoolpopulatie bestaat uit expats, missionarissen, militairen, sporters, dansers en wereldreizigers.

Een deel van onze leerlingen zit zelfs gewoon in Nederland. Om persoonlijke redenen is het soms niet mogelijk om naar een reguliere school te gaan en de Wereldschool biedt voor elke leerling een oplossing op maat.

2. Flexibel afstandsonderwijs

Als leerling bij de Wereldschool werk je voor het grootste deel zelfstandig. De lessen heb je op papier of op je computerscherm en je werkt zelf de opdrachten door. Toetsen en schrijfopdrachten maak je zelf thuis. Zo kun je zelf je eigen tijd indelen en ook je eigen planning maken. Heb je de ene week wat meer tijd dan de andere? Geen probleem, dan werk je de ene week wat meer dan de andere. Wil je twee leerjaren in één kalenderjaar afronden? Of juist een leerjaar in twee kalenderjaren? Dat kan allemaal.

Wereldschoolvlogster Suus heeft een vlog gemaakt over hoe zij zelf een planning maakt. Bekijk de video onderstaand (tip: abonneer je op het Youtube-kanaal van de Wereldschool en blijf op de hoogte van de nieuwste vlogs).

3. ...Met ondersteuning op afstand

Je wordt echter niet zomaar aan je lot over gelaten! Iedere leerling heeft voor elk vak een eigen persoonlijke docent. Deze docent houdt de afgesproken planning bij (en past deze aan waar nodig), beantwoordt alle vragen die je stelt en geeft je uitgebreide feedback op je gemaakte werk. Als nieuwe leerling begin je altijd met een Skypegesprek met je docent. Zo maak je gelijk een goede start. Is er een onderdeel waar je echt veel moeite mee hebt? Dan plan je een extra videobel moment in met je docent voor persoonlijke ondersteuning.

4. Meer persoonlijke feedback van een docent op afstand

Bij de Wereldschool ontvang je op elke gemaakte toets en elke inleveropdracht uitgebreide persoonlijke feedback. Je krijgt niet alleen een cijfer maar je docent vertelt je ook waarom je dit cijfer hebt behaald en – nog belangrijker – hoe je je werk de volgende keer nog beter kunt maken. Via de methode leer je de algemene theorie over bijvoorbeeld schrijfvaardigheid en vervolgens geeft je docent je specifieke feedback over welke punten je nog in jouw tekst kunt toevoegen of aanpassen om deze helemaal geweldig te maken!

5. Online én offline lespakketten Nederlands

Als Wereldschoolleerling kun je zelf kiezen of je volledig online of gedeeltelijk offline wilt werken. Het contact met de docent gaat altijd via internet, via ons leerlingvolgsysteem. Maar voor leerlingen in gebieden waar het internet niet altijd even betrouwbaar of snel is, hebben we alle lessen ook op papier. Dan werk je gewoon in een schrift en maak je alleen de toetsen en inleveropdrachten op de computer. Op die manier kun je gewoon doorwerken als het internet het begeeft.

Heb je wel beschikking tot goed internet en ben je een echte whizzkid? Dan kun je bij ons ook volledig online werken. Zowel de methode als de toetsen en inleveropdrachten zijn digitaal beschikbaar. Dan heb je helemaal geen papier meer nodig, goed voor de bossen!

6. Regulier Nederlands programma

Bij de Wereldschool werken we met erkende lesmethodes als op reguliere Nederlandse middelbare scholen. Dit betekent dat ons programma uitstekend aansluit op de klassen in Nederland. Heb je bij ons 4 vwo afgerond en verhuis je terug naar Nederland? Dan kun je zonder problemen door naar 5 vwo.

7. Officiële school

We zijn namelijk een echte school, goedgekeurd door de Nederlandse onderwijsinspectie. Alles wat kinderen bij de Wereldschool maken is rechtsgeldig. Kortom, het bewijs dat je kinderen een bepaald vak op een goed niveau onderhouden hebben. Daarnaast is de Wereldschool aangesloten bij de Stichting NOB. De overkoepelende organisatie die verantwoordelijk is voor het Nederlandse onderwijs in het buitenland.

Stichting NOB

8. Maak het leuk

Naast al deze prachtige praktische redenen is er nog een reden om onderwijs via de Wereldschool te volgen. Je kunt het zelf leuk maken! Omdat je zelf een persoonlijke docent hebt, is er veel overleg mogelijk over opties om het onderwijs iets aan te passen. Wil je liever over een ander onderwerp schrijven? Staat je lievelingsboek niet op de lijst die je van ons hebt gekregen? Je docent kijkt samen met jou welke ruimte er is voor aanpassingen. Er is veel mogelijk, zolang dit binnen het examenprogramma past.

9. Behaal je Nederlands diploma in het buitenland

Dat examenprogramma is ook hetzelfde als op de Nederlandse middelbare school. Je doet uiteindelijk staatsexamen bij DUO, het onderwijsinstituut van de Nederlandse overheid. Zo is je diploma net zo veel waard als dat van leerlingen in het reguliere onderwijs.

Daarom kies je voor de Wereldschool!

Negen goede redenen om voor de Wereldschool te kiezen. Wat is voor jou de belangrijkste reden? Misschien heb je zelf nog een reden bedacht die hierboven niet staat?

Ik schrijf nog steeds vanuit zonnig Thailand. Over een week vlieg ik weer terug naar Nederland. Daar blijf ik niet lang: ook in Europa blijf ik nog even op reis. Volgende keer schrijf ik vanuit een ander land!

Persoonlijke begeleiding
Flexibel onderwijs
Altijd kwalitatief goed Nederland onderwijs
Verbinding Nederlandse identiteit
Gaat mee met de onderwijstrends

Gratis adviesgesprek

Ben jij benieuwd wat de Wereldschool in jouw situatie kan betekenen? Vraag dan een adviesgesprek aan en laat je gegevens achter. Een onderwijsadviseur neemt dan telefonisch contact met je op om de situatie en de mogelijkheden te bespreken.