Schoolgebouw Engeland
Nederlands onderwijs in Engeland

Van complete Nederlandse lesprogramma’s tot losse vakken. Kies het gewenste lesprogramma voor je kind(eren).

Engeland silhouette
Vlag Engeland UK - Wereldschool

Nederlandse vakken volgen in het Verenigd Koninkrijk

Overweeg je een verhuizing naar Engeland of woon je daar al? En ben je op zoek naar Nederlands onderwijs in Engeland? De Wereldschool biedt al meer dan 75 jaar hoogwaardig Nederlandstalig onderwijs aan leerlingen tot 18 jaar oud, waar ook ter wereld.

We bieden verschillende Nederlandse lesprogramma’s aan, die op afstand gevolgd kunnen worden. Of het nu gaat om Nederlands of rekenen, de Wereldschool onderscheidt zich door het aanbieden van een breed lesprogramma aan schoolvakken, voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs.

Flexibel en online
onderwijs volgen
Altijd en overal kwalitatief goed
Nederlands onderwijs
Persoonlijke
begeleiding

Afstandsonderwijs van de Wereldschool

Wil jij dat je kind de Nederlandse taal blijft onderhouden, de Nederlandse taal leert of de mogelijkheid geven om het onderwijs te laten volgen zoals bekend is? De Wereldschool biedt verschillende lesprogramma’s aan. Vanuit de boeken tot wekelijks een belmoment met een leerkracht. Door een breed pakket aan onderwijsmogelijkheden is er altijd een combinatie die past, zelfs in Engeland.

Bij de Wereldschool kun je kiezen uit een volledig Nederlands lesprogramma in het basis- of voortgezet onderwijs. Liever één vak of juist een aantal Nederlandse vakken volgen? Ook dat is mogelijk. Wat betekent dit precies?

Bij een compleet lesprogramma

Als je kiest voor een compleet lesprogramma van de Wereldschool, gaat je kind niet alleen Nederlands volgen, maar ook andere schoolvakken zoals aardrijkskunde en rekenen. Hierbij heb je de keuze uit BO compleet en VO compleet, de complete lesprogramma’s in het basis of voortgezet onderwijs. Binnen deze lesprogramma’s kan jouw kind individueel leren maar ook samen met leeftijdsgenoten.

Liever volledig zelfstandig de schoolvakken volgen, zonder interactie met leeftijdsgenoten? Ook dat is mogelijk. De samenstelling van het lesprogramma wordt bepaald door het niveau, schooljaar en leerbehoefte.

Bij enkele of geselecteerde vakken

Gaat je kind of kinderen naar een lokale school in Engeland? Dan bieden wij de mogelijkheid om naast het reguliere onderwijs in Verenigd Koninkrijk, ook losse of geselecteerde schoolvakken, zoals Nederlands, natuur of techniek, te volgen. Met onze flexibele lesprogramma’s bepaal je zelf wanneer je kind aan de slag gaat met het Nederlandse onderwijs.

Voor kinderen van de leeftijd 6 tot 12 jaar met beperkte of geen beheersing van de Nederlandse taal hebben wij een speciaal lesprogramma ontwikkeld, het NT2-programma. Het NT2 -programma helpt kinderen om de Nederlandse taal beter te leren begrijpen, spreken, lezen en schrijven.

Voordelen van Nederlands onderwijs in Engeland

Met ons afstandsonderwijs krijgt je kind:

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Afstandsonderwijs bij emigratie moeder en kind

Verhuizen naar Engeland met kinderen? Bekijk deze tips!

Ben je van plan om met je gezin naar Engeland te verhuizen? Wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld in een emigratiechecklist voor ouders.

Gaat je kind een lesprogramma volgen van de Wereldschool en overdag naar een Engelse of internationale school? Maak dan gebruik van onze checklist speciaal ontwikkeld voor scholenbezoek in het buitenland.

Wat moet je weten over het afstandsonderwijs volgen in Engeland?

Overweeg je om je kind niet naar een lokale school te laten gaan? Raadpleeg dan eerst de lokale regelgeving en autoriteiten of thuisonderwijs in Engeland is toegestaan. Bij het volgen van afstandsonderwijs zijn een goede inzet en motivatie essentieel. Kies je voor de online les varianten van de Wereldschool? Dan heb je een stabiele internetverbinding nodig. Wil je je kind het afstandsonderwijs laten volgen en heb je vragen? Stel ze gerust aan onze onderwijsadviseurs. We denken graag mee.

Onderwijskeuze in het Verenigd Koninkrijk

Als je gaat emigreren naar Engeland is het belangrijk om na te denken over het onderwijs voor je kind(eren). Er zijn een aantal aspecten om rekening mee te houden, zoals je toekomstplannen, eventueel terugkeer naar Nederland en naar welk type school je kind zal gaan, lokaal of internationaal.

Een goede voorbereiding is belangrijk voor je kind. Hiermee houd je alle opties open voor de toekomst van je kind(eren). Neem daarom de afweging of je:

Of je nou binnen een jaar terugkeert of pas over vijf jaar, het blijven volgen van het Nederlands is goed voor de binding met Nederland.

VO Compleet Volledig voortgezet onderwijs in het buitenland
Schoolgebouw Engeland

Het Britse schoolsysteem en de leerplicht

Er zit een verschil tussen het Nederlandse en het Engelse onderwijssysteem. In Engeland is het schoolsysteem gestructureerd en uniform, waarbij er sprake is van verplicht onderwijs tussen de leeftijd van 5 tot 11 jaar. Daarna gaan kinderen naar het voortgezet onderwijs dat bestaat uit 2 belangrijke fasen. Ook wel de fasen Key Stage 3 (11-14 jaar) en Key Stage 4 (14-16 jaar).

Op Key Stage 4 nemen kinderen belangrijke examens af, ook wel bekend als de General Certificate of Secondary Education (GCSE) of een vergelijkbaar examen. Deze examens bepalen welke richting een kind op zal gaan wanneer zij een vervolgstudie willen volgen of met hun carrière willen starten.

Na het behalen van het GCSE kunnen kinderen er ook voor kiezen om door te gaan naar het voortgezet onderwijs, Key Stage 5. Vanuit hier bereiden kinderen zich voor op het behalen van A-levels, die nodig zijn om toegang te krijgen tot universiteiten.

Voor verdere informatie over het Britse schoolsysteem raden we je aan om de website van Nuffic te raadplegen.

Nederlandse scholen in Engeland

Wil jij je kinderen in Engeland de Nederlandse taal- en cultuurlessen laten volgen? Dat kan op verschillende manieren! Er zijn erkende lokale NTC- scholen en afstandsonderwijsaanbieders aangesloten bij Stichting NOB. Wil je graag dat je kind naar een Nederlandse school in de buurt gaat? Of wil je dat je kind online lessen volgt vanuit huis, omdat jullie afgelegen wonen? Beide opties zijn mogelijk. Bij de Wereldschool heb je de keuze uit verschillende lesprogramma’s met meer dan alleen het vak Nederlands. Informeer bij de Wereldschool naar de mogelijkheden.

Interesse in het Nederlands onderwijs in Engeland?

Wil jij je kind laten integreren in jullie nieuwe thuisland Engeland, enkele vakken of afstand laten volgen, of juist de moedertaal bijbrengen onder begeleiding van gekwalificeerde docenten? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze onderwijsadviseurs staan klaar om met jullie mee te denken en een passende onderwijsoplossing te vinden die aansluit bij jullie gezinssituatie.

Veelgestelde vragen Nederlands onderwijs in Engeland

Voor elke situatie bieden wij een passende oplossing. Wat je omstandigheden ook zijn, ons aanbod is afgestemd op jouw leven in het buitenland. Bij de Wereldschool profiteer je van:

  • Professioneel advies bij inschrijving;
  • Een geschikt en erkend curriculum;
  • Persoonlijke begeleiding van bevoegde leraren;
  • De keuze tussen online en offline lesmateriaal;
  • De optie om meerdere vakken te volgen.

Bovendien kan jouw kind op elk gewenst moment bij ons instromen en in zijn eigen tempo het leertraject voltooien. Wil je meer te weten komen over ons? Kijk dan op onze pagina met uitgebreide informatie over de Wereldschool.

Het (afstands)onderwijs dat de Wereldschool verzorgt is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 18 jaar die in het buitenland wonen of van plan zijn naar het buitenland te verhuizen. Veel kinderen van (wereld)reizigers, emigranten en expats maken gebruik van ons onderwijs. Als jouw kind een carrière in de topsport nastreeft, is ook hij of zij bij ons van harte welkom!

Ben je van plan om te reizen? We adviseren een minimale reisperiode van 4 maanden om in aanmerking te komen voor ons afstandsonderwijs.

Klik hier voor meer informatie over onze lesprogramma’s.

Nederlandse en Vlaamse kinderen hebben verschillende opties om het Nederlandse onderwijs te volgen in het buitenland. Ze kunnen naar lokale Nederlandse dag- of NTC-scholen gaan, of kiezen voor afstandsonderwijs waarbij ze het onderwijs op elke gewenste plek kunnen volgen. Daarnaast zijn er Europese scholen die het Europese curriculum aanbieden.

Het behouden van de Nederlandse taal en cultuur zorgt ervoor dat je kind verbonden blijft met zijn of haar roots. Bovendien kan je kind zonder enige taalachterstand terugkeren naar het Nederlandse onderwijssysteem, bijvoorbeeld voor een vervolgopleiding. Ontdek deze voordelen nu zelf.

Als je kind langer dan een jaar geen Nederlands onderwijs heeft gevolgd en/of geen rapporten heeft van Nederlands onderwijs, kunnen we door middel van een intake en niveautesten het geschikte niveau voor je kind vaststellen.

Heb je meer vragen, bekijk al onze veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze adviseurs.

Bekijk ook eens…

Heb je vragen over Nederlands onderwijs in het buitenland? Wij helpen je graag verder!