Mexico
Nederlands onderwijs in Mexico

Van complete Nederlandse lesprogramma’s tot een aantal losse vakken. Volg jouw ideale lespakket vanuit Mexico!

Mexico silhouette
Mexico vlag

Nederlands onderwijs in Mexico

Overweeg je een verhuizing naar Mexico met de kinderen? Of wonen jullie al in Mexico en zoek je Nederlandstalig onderwijs voor jullie zoon of dochter? De Wereldschool verzorgt al meer dan 75 jaar hoogwaardig Nederlands onderwijs aan leerlingen tot en met 18 jaar over de hele wereld. Dus ook vanuit Mexico is er een lespakket dat bij jullie past.

We bieden namelijk verschillende lesvormen en lespakketten aan die op afstand te volgen zijn. Van de Nederlandse taal tot geschiedenis, de Wereldschool onderscheidt zich door het aanbieden van verschillende Nederlandse vakken voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Gezinnen uit meer dan 100 landen profiteren al van onze programma’s! Sluiten jullie aan vanuit Mexico?

Flexibel en online
onderwijs volgen
Altijd en overal kwalitatief goed
Nederlands onderwijs
Persoonlijke
begeleiding

De onderwijsmogelijkheden bij de Wereldschool

Ben je van plan om vanuit Mexico het Nederlandse taalniveau van je kind te onderhouden? Of wil je jullie zoon of dochter juist de Nederlands laten leren? Of gewoon het vertrouwde Nederlandse onderwijs vanuit Mexico voortzetten? De Wereldschool biedt hiervoor diverse onderwijsmogelijkheden, variërend van traditioneel leren tot wekelijkse video-bellen met een docent. Met een ruime keuze aan vakken, hebben we voor elk gezin een geschikte onderwijsoplossing.

De Wereldschool biedt het volledige Nederlands lesprogramma aan, voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. Wil je dat je kind één of misschien wel meerdere Nederlandse vakken gaat volgen? Dat is ook mogelijk. Dit houdt het in:

Bij een volledig pakket

Een volledig pakket geeft de mogelijkheid om naast het vak Nederlands ook nog andere vakken te volgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om rekenen, begrijpend lezen, geschiedenis of aardrijkskunde. Jullie hebben de keuze uit BO Compleet of VO Compleet, dit zijn de volledige lesprogramma’s in het basis- of voortgezet onderwijs. Jullie zoon of dochter krijgt de kans om, zowel individueel als in samenwerking met leeftijdsgenoten, te leren.

Het is tevens mogelijk om alle vakken te volgen zónder interactie met andere leerlingen. Afhankelijk van het niveau, schooljaar en leerbehoefte van jullie kind volgt er een ideale samenstelling van het lesprogramma.

Bij losse of een select aantal vakken

Volgt jullie zoon of dochter via de Wereldschool bijvoorbeeld alleen de vakken Nederlands, economie, techniek of aardrijkskunde? Dit kan een optie zijn wanneer je kind ook naar een lokale school in Mexico gaat en zich daar verder ontwikkelt met behulp van het lokale onderwijs. Dankzij de flexibele lesprogramma’s van de Wereldschool bepalen jullie zelf wanneer jullie kind aan de slag gaat met een los vak of select aantal vakken in het Nederlands.

Alleen de Nederlandse taal leren? Voor leerlingen van 6 t/m 12 jaar met weinig of geen beheersing van de Nederlandse taal is er het NT2-lesprogramma (Nederlands als tweede taal). Dit is een geschikt pakket voor beginners om te volgen vanuit Mexico. Het contact met Nederlandstalige familieleden of vrienden kan zo soepel blijven verlopen en de Nederlandse woordenschat blijft behouden of wordt uitgebreid.

Voordelen van het afstandsonderwijs

Vanuit Mexico profiteert jullie zoon of dochter van de volgende voordelen bij het volgen van het afstandsonderwijs via de Wereldschool:

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Emigreren naar Mexico met de kinderen? Ontdek onze handige checklist!

Gaan jullie met je kinderen naar Mexico emigreren om daar een nieuw avontuur aan te gaan? Dan is een goede voorbereiding essentieel. We hebben daarom een aantal praktische tips op een rijtje gezet. Bekijk de emigratiechecklist voor ouders!

Gaat jullie zoon of dochter alleen het Nederlands bijhouden via de Wereldschool en overdag naar een Mexicaanse of internationale school? Bekijk dan onze tips voor scholenbezoek in het buitenland.

Waarmee moet je rekening houden met afstandsonderwijs vanuit Mexico?

Wanneer jullie kind niet naar een lokale school in Mexico gaat, is het verstandig om eerst informatie in te winnen bij de plaatselijke autoriteiten over de mogelijkheden van thuisonderwijs. Naast een goede dosis motivatie is natuurlijk een betrouwbare internetverbinding belangrijk om de lessen goed te kunnen volgen.

Willen jullie meer weten over thuisonderwijs in Mexico? We staan klaar om je te adviseren.

Onderwijskeuze in Mexico

Hoe maak je een weloverwogen schoolkeuze in Mexico? Het is verstandig om te bedenken wat de toekomst kan brengen; is er een mogelijkheid dat jullie ooit terugkeren naar Nederland? En kiezen jullie voor een lokale of internationale school in Mexico?

Een goede voorbereiding is heel belangrijk. Zo kun je ervoor zorgen dat, zowel jijzelf als de kinderen, een soepele overgang kunnen maken wanneer jullie besluiten om terug te keren naar Nederland. Alle opties blijven op die manier open voor de toekomst. Beantwoord voor jezelf de volgende vragen en maak een goede afweging of je:

Of jullie binnen een jaar terugkeren vanuit Mexico of pas over vijf of misschien wel tien jaar, het actief blijven volgen van de Nederlandse taal is altijd gunstig voor de binding met Nederland.

VO Compleet Volledig voortgezet onderwijs in het buitenland
Mexico

Schoolsysteem Mexico en de leerplicht

Het Mexicaanse schoolsysteem is opgedeeld in verschillende onderwijsniveaus; het kleuteronderwijs (educación preescolar), basisonderwijs (educación primaria), secundair onderwijs (educación secundaria) en hoger onderwijs (educación superior).

De leerplicht in Mexico is vastgesteld op negen jaar, wat daar betekent dat kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar verplicht zijn om onderwijs te volgen. Het basisonderwijs omvat zes jaar en het secundair onderwijs duurt drie jaar. Het Mexicaanse onderwijssysteem is grotendeels openbaar, maar er zijn ook particuliere scholen beschikbaar op verschillende niveaus.

Het land heeft zich in de loop der jaren ingespannen om de toegang tot onderwijs te vergroten en de onderwijskwaliteit te verbeteren. Er zijn echter nog steeds uitdagingen, zoals ongelijkheid in onderwijskansen tussen stedelijke en landelijke gebieden.

We kunnen ons voorstellen dat je nog veel meer wilt weten over het onderwijssysteem in Mexico. De website van Nuffic is hiervoor een hele geschikte bron.

Nederlandse scholen in Mexico

Willen jullie je kind(eren) de Nederlandse taal- en cultuurlessen laten volgen in Mexico? Dat is mogelijk! Er zijn diverse erkende lokale NTC-scholen en afstandsonderwijsaanbieders aangesloten bij Stichting NOB.

Wil je dat jullie zoon of dochter naar een Nederlandse school in de buurt gaat? Of verblijf je ver van een school en wil je graag via afstandsleren het Nederlands onderwijs volgen? Bij de Wereldschool heb je een ruime keuze uit verschillende lesprogramma’s, meer dan alleen het Nederlands. Informeer naar de mogelijkheden.

Interesse in het Nederlands onderwijs in Mexico?

Wil je je kind laten aarden in jullie nieuwe thuisland Mexico, op afstand losse vakken laten volgen of jouw moedertaal meegeven onder begeleiding van bevoegde docenten? 

Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze onderwijsadviseurs denken met jullie mee en kijken naar de beste onderwijsoplossing passend bij de gezinssituatie.

Veelgestelde vragen over Nederlands onderwijs in Mexico

Voor elke situatie bieden wij een passende oplossing. Wat je omstandigheden ook zijn, ons aanbod is afgestemd op jouw leven in het buitenland. Bij de Wereldschool profiteer je van:

  • Professioneel advies bij inschrijving;
  • Een passend en erkend lesprogramma om vanuit Mexico te volgen;
  • Persoonlijke begeleiding van bekwame docenten;
  • De keuze tussen online en offline lesmateriaal;
  • De optie om meerdere vakken te volgen.

Bovendien kan jouw kind op elk gewenst moment bij ons instromen en in zijn eigen tempo het leertraject voltooien. Wil je meer te weten komen over ons? Kijk dan op onze pagina met uitgebreide informatie over de Wereldschool.

Het (afstands)onderwijs dat de Wereldschool verzorgt is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 18 jaar die in het buitenland wonen of van plan zijn naar het buitenland te verhuizen. Veel kinderen van (wereld)reizigers, emigranten en expats maken gebruik van ons onderwijs. Als jouw kind een carrière in de topsport nastreeft, is ook hij of zij bij ons van harte welkom!

Ben je van plan om te reizen? We adviseren een minimale reisperiode van 4 maanden om in aanmerking te komen voor ons afstandsonderwijs.

Klik hier voor meer informatie over onze lesprogramma’s.

Nederlandse en Vlaamse kinderen hebben verschillende opties om het Nederlandse onderwijs te volgen in het buitenland. Ze kunnen naar lokale Nederlandse dag- of NTC-scholen gaan, of kiezen voor afstandsonderwijs waarbij ze het onderwijs op elke gewenste plek kunnen volgen. Daarnaast zijn er Europese scholen die het Europese curriculum aanbieden.

Het behouden van de Nederlandse taal en cultuur zorgt ervoor dat je kind verbonden blijft met zijn of haar roots. Bovendien kan je kind zonder enige taalachterstand terugkeren naar het Nederlandse onderwijssysteem, bijvoorbeeld voor een vervolgopleiding. Ontdek deze voordelen nu zelf.

Als je kind langer dan een half jaar geen Nederlands onderwijs heeft gevolgd en/of geen rapporten heeft van Nederlands onderwijs, kunnen we door middel van een intake en niveautesten het geschikte niveau voor je kind vaststellen.

Heb je meer vragen, bekijk al onze veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze adviseurs.

Bekijk ook eens…

Heb je vragen over Nederlands onderwijs in het buitenland? Wij helpen je graag verder!