Singapore
Nederlands onderwijs in Singapore

Van complete Nederlandse lesprogramma’s tot een aantal losse vakken. Laat jouw kind het ideale lespakket volgen vanuit Singapore!

Singapore silhouette
Singapore vlag

Nederlands onderwijs in Singapore

Verhuizen jullie met de kinderen naar Singapore? Of wonen jullie hier al en zoeken jullie Nederlandstalig onderwijs voor jullie zoon of dochter? Welkom bij de Wereldschool! Wij verzorgen al meer dan 75 jaar hoogwaardig Nederlands onderwijs aan leerlingen tot en met 18 jaar over de hele wereld. Dus ook vanuit Singapore is er een lespakket dat aansluit bij jullie situatie.

De Wereldschool biedt verschillende lesvormen en lespakketten die op afstand te volgen zijn. Van de Nederlandse taal tot wiskunde, we onderscheiden ons door het aanbieden van verschillende Nederlandse vakken voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Al vele gezinnen uit meer dan 100 verschillende landen profiteren van onze programma’s. Sluiten jullie straks vanuit Singapore aan?

Flexibel en online
onderwijs volgen
Altijd en overal kwalitatief goed
Nederlands onderwijs
Persoonlijke
begeleiding

De onderwijsmogelijkheden bij de Wereldschool

Ben je van plan om vanuit Singapore het Nederlandse taalniveau van je kind te onderhouden? Of wil je jullie zoon of dochter juist de Nederlands laten leren? Of misschien gewoon het vertrouwde Nederlandse onderwijs vanuit Singapore voortzetten? Het kan allemaal.

De Wereldschool biedt verschillende onderwijsopties, variërend van traditioneel leren tot wekelijkse videobel-lessen met een docent. Dankzij de ruime keuze aan vakken hebben we voor elk gezin een passende, flexibele onderwijsoplossing.

De Wereldschool biedt het volledige Nederlands lesprogramma aan, voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. Wil je dat je kind één of meerdere Nederlandse vakken gaat volgen? Dit zijn de opties:

Bij een volledig pakket

Een volledig pakket geeft de mogelijkheid om naast het vak Nederlands óók andere vakken te volgen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld rekenen, begrijpend lezen, geschiedenis of aardrijkskunde. Jullie hebben de keuze uit BO Compleet of VO Compleet, dit zijn de volledige Nederlandse lesprogramma’s in het basis- of voortgezet onderwijs. Jullie zoon of dochter krijgt de kans om zowel individueel als in samenwerking met leeftijdsgenoten te leren.

Ook mogelijk: volg alle vakken zónder interactie met andere leerlingen. Afhankelijk van het niveau, schooljaar en leerbehoefte van jullie kind volgt er een ideale samenstelling van het lesprogramma.

Losse of een select aantal vakken

Gaat jullie zoon of dochter via de Wereldschool bijvoorbeeld alleen de vakken Nederlands, economie, techniek of aardrijkskunde volgen? Dit kan een optie zijn wanneer je kind ook naar een lokale school in Singapore gaat en zich daar verder ontwikkelt met behulp van het lokale onderwijs. Dankzij de flexibele lesprogramma’s van de Wereldschool bepalen jullie zelf wanneer jullie kind aan de slag gaat met een los vak of toch gebruikmaakt van een select aantal vakken.

Alleen de Nederlandse taal leren? Voor leerlingen van 6 t/m 12 jaar met weinig of geen beheersing van de Nederlandse taal is er het NT2-lesprogramma (Nederlands als tweede taal). Dit is een geschikt pakket voor beginners om te volgen vanuit Singapore. Het contact met Nederlandstalige familieleden of vrienden kan zo soepel blijven verlopen en de Nederlandse woordenschat blijft behouden of wordt uitgebreid.

Voordelen van het afstandsonderwijs

Vanuit Singapore geniet jullie kind van de volgende voordelen bij het volgen van het afstandsonderwijs via de Wereldschool:

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Emigreren jullie naar Singapore met kinderen? Ontdek onze praktische tips!

Gaan jullie naar Singapore emigreren om daar een nieuw avontuur aan te gaan, mét kinderen? Dan is een goede voorbereiding essentieel. We hebben daarom een aantal handige tips op een rijtje gezet. Bekijk de emigratiechecklist voor ouders!

Gaat jullie zoon of dochter alleen het Nederlands bijhouden via de Wereldschool en overdag naar een Singaporese of internationale school? Bekijk dan onze checklist voor scholenbezoek in het buitenland.

Waarmee moet je rekening houden met afstandsonderwijs vanuit Singapore?

Wanneer jullie kind niet naar een lokale school in Singapore gaat is het verstandig om eerst informatie in te winnen bij de plaatselijke autoriteiten over de mogelijkheden van thuisonderwijs. Verder heb je een goede inzet nodig voor het volgen van de lessen en als er gekozen wordt voor online lessen, een stabiele internetverbinding.

Willen jullie meer weten over thuisonderwijs in Singapore? We staan voor je klaar.

Onderwijskeuze in Singapore

Hoe maak je een weloverwogen schoolkeuze in Singapore? Het is verstandig om te bedenken wat de toekomst kan brengen. Is er een mogelijkheid dat jullie ooit weer terugkeren naar Nederland? En kiezen jullie voor een lokale of internationale school in Singapore?

Zorg voor een goede voorbereiding. Zo ben je straks zeker van een soepele overgang wanneer jullie besluiten om terug te keren naar Nederland. Alle opties blijven op die manier open voor de toekomst. Beantwoord voor jezelf de volgende vragen en maak goed de afweging of je:

Of jullie nou binnen een jaar terugkeren vanuit Singapore of misschien pas over vijf of tien jaar, het actief blijven volgen van de Nederlandse taal is altijd gunstig voor de binding met Nederland.

VO Compleet Volledig voortgezet onderwijs in het buitenland
Singapore

Schoolsysteem in Singapore en de leerplicht

Als je veel waarde hecht aan uitstekend onderwijs, dan zit je in Singapore heel goed. Het land piekt namelijk hoog in verschillende internationale onderzoeken en ranglijsten.

Het Singaporese onderwijssysteem legt een sterke nadruk op wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) vakken, en is gericht op de ontwikkeling van kritisch denken, creativiteit en praktische vaardigheden. Ondanks de internationale erkenning en het succes, is er ook een keerzijde. Het systeem staat namelijk óók bekend om de hoge prestatiedruk.

Bijles is essentieel volgens Singaporese ouders, die willen dat hun kinderen het uiterste uit hun talent halen. De bijlesmarkt is groot en deze educatieve inzet begint al op jonge leeftijd; steeds meer peuters en kleuters gaan niet naar de crèche, maar naar preschools. Hier wordt spelenderwijs rekenen, Chinees en lezen aangeleerd.

Ook goed om te weten: het Singaporese onderwijs is een tweetalige, met Engels als voertaal naast een tweede taal, vaak Chinees, Maleis of Tamil. En in Singapore geldt een verplichte leerplicht voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar oud.

We kunnen ons voorstellen dat je nog veel meer wilt weten over het onderwijssysteem in Singapore. De website van Nuffic is hiervoor een hele geschikte bron.

Nederlandse scholen in Singapore

Willen jullie je kind(eren) de Nederlandse taal- en cultuurlessen laten volgen in Singapore? Dat is mogelijk! Er zijn diverse erkende lokale NTC-scholen en afstandsonderwijsaanbieders aangesloten bij Stichting NOB.

Wil je dat jullie zoon of dochter naar een Nederlandse school gaat? Of verblijf je ver van een school naar keuze en wil je graag via afstandsleren het Nederlands onderwijs volgen? Bij de Wereldschool heb je een ruime keuze uit verschillende lesprogramma’s, meer dan alleen het Nederlands. Informeer naar de mogelijkheden.

Interesse in het Nederlands onderwijs in Singapore?

Wil je dat jullie kind zich snel vertrouwd voelt met het Nederlands onderwijs in Singapore? Of op afstand (een aantal) losse vakken uit het Nederlandse schoolsysteem volgen? Óf de Nederlandse taal meekrijgt onder begeleiding van bevoegde docenten?

Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze onderwijsadviseurs staan klaar om met jullie mee te denken. Samen zoeken we naar de beste onderwijsoplossing die past bij jullie gezinssituatie (straks) in Singapore.

Veelgestelde vragen over Nederlands onderwijs in Singapore

Voor elke situatie bieden wij een passende oplossing. Wat je omstandigheden ook zijn, ons aanbod is afgestemd op jouw leven in het buitenland. Bij de Wereldschool profiteer je van:

  • Professioneel advies bij inschrijving;
  • Een passend en erkend lesprogramma om vanuit Singapore te volgen;
  • Persoonlijke begeleiding van bevoegde leraren;
  • De keuze tussen online en offline lesmateriaal;
  • De optie om meerdere vakken te volgen.

Jullie zoon of dochter kan op elk gewenst moment beginnen bij de Wereldschool en in zijn of haar eigen tempo een studieprogramma afronden. Lees meer over de Wereldschool.

Het (afstands)onderwijs dat de Wereldschool verzorgt is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 18 jaar die in het buitenland wonen of van plan zijn naar het buitenland te verhuizen. Veel kinderen van (wereld)reizigers, emigranten en expats maken gebruik van ons onderwijs. Als jouw kind een carrière in de topsport nastreeft, is ook hij of zij bij ons van harte welkom!

Ben je van plan om te reizen? We adviseren een minimale reisperiode van 4 maanden om in aanmerking te komen voor ons afstandsonderwijs.

Klik hier voor meer informatie over onze lesprogramma’s.

Nederlandse en Vlaamse kinderen hebben verschillende opties om het Nederlandse onderwijs te volgen in het buitenland. Ze kunnen naar lokale Nederlandse dag- of NTC-scholen gaan, of kiezen voor afstandsonderwijs waarbij ze het onderwijs op elke gewenste plek kunnen volgen. Daarnaast zijn er Europese scholen die het Europese curriculum aanbieden.

Het behouden van de Nederlandse taal en cultuur zorgt ervoor dat je kind verbonden blijft met zijn of haar roots. Bovendien kan je kind zonder enige taalachterstand terugkeren naar het Nederlandse onderwijssysteem, bijvoorbeeld voor een vervolgopleiding. Ontdek deze voordelen nu zelf.

Als je kind langer dan een half jaar geen Nederlands onderwijs heeft gevolgd en/of geen rapporten heeft van Nederlands onderwijs, kunnen we door middel van een intake en niveautesten het geschikte niveau voor je kind vaststellen.

Heb je meer vragen, bekijk al onze veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze adviseurs.

Bekijk ook eens…

Heb je vragen over Nederlands onderwijs in het buitenland? Wij helpen je graag verder!