Nederlands onderwijs in Thailand

Van complete Nederlandse lesprogramma’s tot een aantal losse vakken. Volg jouw ideale lespakket vanuit Thailand!

Thailand silhouette
Thailand vlag

Nederlands onderwijs in Thailand

Overweeg je een verhuizing naar Thailand met kinderen? Of woon je daar al en zoek je Nederlandstalig onderwijs voor jullie zoon of dochter? De Wereldschool verzorgt al meer dan 75 jaar hoogwaardig Nederlands onderwijs aan leerlingen tot en met 18 jaar over de hele wereld.

We bieden verschillende lesvormen en lespakketten aan die op afstand te volgen zijn. Van de Nederlandse taal tot rekenen, de Wereldschool onderscheidt zich door het aanbieden van verschillende vakken voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Gezinnen uit meer dan 100 landen profiteren al van onze programma’s!

Flexibel en online
onderwijs volgen
Altijd en overal kwalitatief goed
Nederlands onderwijs
Persoonlijke
begeleiding

De onderwijsmogelijkheden bij de Wereldschool

Ben je van plan om vanuit Thailand het Nederlandse taalniveau van je kind te onderhouden? Of wil je jullie zoon of dochter juist de Nederlands te laten leren? Of misschien gewoon het vertrouwde Nederlandse onderwijs vanuit Thailand voortzetten? De Wereldschool heeft hiervoor diverse onderwijsopties, variërend van traditioneel leren tot wekelijkse video-bellessen met een docent. Met een ruime keuze aan vakken, bieden we voor elk gezin een passende onderwijsoplossing, op een moment dat past.

De Wereldschool biedt het volledig Nederlands lesprogramma aan, voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. Wil je dat je kind één of juist meerdere Nederlandse vakken gaat volgen? Dat is ook mogelijk. Dit houdt het in:

Bij een volledig pakket

Een volledig pakket geeft de mogelijkheid om naast het vak Nederlands ook nog andere vakken te volgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om rekenen, begrijpend lezen, wiskunde of aardrijkskunde. Jullie hebben de keuze uit BO Compleet of VO Compleet, dit zijn de volledige lesprogramma’s in het basis- of voortgezet onderwijs. Jullie kind krijgt de kans om zowel individueel als in samenwerking met leeftijdsgenoten te leren.

Het is tevens mogelijk om alle vakken te volgen zónder interactie met andere leerlingen. Afhankelijk van het niveau, schooljaar en leerbehoefte van jouw zoon of dochter volgt er een ideale samenstelling van het pakket.

Losse of een select aantal vakken

Volgt jullie zoon of dochter via de Wereldschool bijvoorbeeld alleen de vakken Nederlands, economie, techniek of geschiedenis? Dit kan een optie zijn wanneer je kind ook naar een lokale school in Thailand gaat en zich daar verder ontwikkelt binnen het lokale onderwijs. Dankzij de flexibele lesprogramma’s van de Wereldschool bepalen jullie zelf wanneer jullie kind aan de slag gaat met een los vak of select aantal vakken.

Alleen de Nederlandse taal leren? Voor leerlingen van 6 t/m 12 jaar met weinig of geen beheersing van de Nederlandse taal is er het NT2-lesprogramma (Nederlands als tweede taal). Dit is een geschikt pakket voor beginners om te volgen vanuit Thailand. Op deze manier kan het contact met Nederlandstalige familieleden of vrienden soepel blijven verlopen en blijft de Nederlandse woordenschat behouden of wordt deze uitgebreid.

Voordelen van het afstandsonderwijs

Vanuit Thailand profiteert jullie kind van de volgende voordelen bij het volgen van het afstandsonderwijs via de Wereldschool:

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Emigreren naar Thailand met kinderen? Ontdek onze tips!

Gaan jullie met je kinderen naar Thailand emigreren om daar een nieuw avontuur aan te gaan? Dan is een goede voorbereiding heel belangrijk. We hebben daarom een aantal praktische tips op een rijtje gezet. Bekijk de emigratiechecklist voor ouders!

Gaat je kind alleen het Nederlands bijhouden via de Wereldschool en overdag naar een Thaise of internationale school? Bekijk dan de handige checklist voor scholenbezoek in het buitenland.

Waarmee kun je rekening houden met afstandsonderwijs vanuit Thailand?

Wanneer jullie kind niet naar een lokale school in Thailand gaat, is het verstandig om eerst informatie in te winnen bij de plaatselijke autoriteiten over de mogelijkheden van thuisonderwijs. Daarnaast is het bovendien belangrijk dat jullie zoon of dochter goed gemotiveerd is om de lessen te volgen. Wanneer er voor online lessen wordt gekozen, is een betrouwbare internetverbinding essentieel om goed mee te kunnen doen.

Willen jullie meer weten over thuisonderwijs in Thailand? We staan klaar om je te adviseren.

Onderwijskeuze in Thailand

Hoe maak je een weloverwogen schoolkeuze in Thailand? Bij het maken van de juiste keuzes, is het verstandig om te bedenken wat de toekomst kan brengen; is er een mogelijkheid dat jullie ooit terugkeren naar Nederland? En kiezen jullie voor een lokale of internationale school in Thailand?

Wees goed voorbereid. Zo kun je ervoor zorgen dat, zowel jijzelf als je kinderen, een soepele overgang kunnen maken wanneer jullie besluiten om terug te keren naar Nederland. Alle opties blijven op die manier open voor de toekomst. Beantwoord voor jezelf de volgende vragen en maak een goede afweging of je:

Of jullie binnen een jaar terugkeren vanuit Thailand of pas over vijf of misschien wel tien jaar, het actief blijven volgen van de Nederlandse taal is altijd gunstig voor de binding met Nederland.

VO Compleet Volledig voortgezet onderwijs in het buitenland
Thailand

Schoolsysteem Thailand en de leerplicht

Het onderwijssysteem in Thailand lijkt wel enigszins op het Nederlands onderwijssysteem. Het onderwijs begint met een kleuterklas, anubaan genoemd, dat drie jaar duurt. Daarna volgt het verplichte lager onderwijs, prathom genoemd. Prathom is vergelijkbaar met het Nederlandse basisonderwijs en duurt zes jaar. Wanneer leerlingen in Thailand rond de twaalf jaar oud zijn, gaan ze naar het middelbaar onderwijs, het mathajom. Dit bestaat uit een verplichte junior high school fase en een vrijwillige senior high school fase. Beiden duren drie jaar. Vervolgens kan een student ervoor kiezen om naar de universiteit te gaan.

Met de start van het schooljaar in mei en een korte vakantie eind september, verschilt dit met Nederland. Tussen eind maart en begin mei, in de heetste periode, wordt er geen les gegeven en is het in Thailand dus zomervakantie. Ook het kwaliteitsverschil tussen de scholen verdient de nodige aandacht.

En tot slot: het lesgeven zelf gaat op een andere manier. Waar in Nederland eigen initiatief en spontaniteit soms juist gewenst is, is dat in Thailand niet het geval. Kinderen leren respect te hebben voor autoriteit en leren de juiste fysieke en mentale houding aan die daarbij past. Kinderen dragen een uniform en ook de haardracht moet aan bepaalde regels voldoen.

We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten over het onderwijssysteem in Thailand. Voor meer informatie over het Thaise schoolsysteem adviseren wij om de website van Nuffic te raadplegen.

Nederlandse scholen in Thailand

Willen jullie je kind(eren) de Nederlandse taal- en cultuurlessen laten volgen in Thailand? Dat is mogelijk! Er zijn diverse erkende lokale NTC-scholen en afstandsonderwijsaanbieders aangesloten bij Stichting NOB.

Wil je dat jullie zoon of dochter naar een Nederlandse school in de buurt gaat? Of verblijf je ver van een school en wil je graag via afstandsleren het Nederlands onderwijs volgen? Dat kan ook. Bij de Wereldschool heb je een ruime keuze uit verschillende lesprogramma’s, meer dan alleen het Nederlands. Informeer naar de mogelijkheden.

Interesse in het Nederlands onderwijs in Thailand?

Wil je je kind laten aarden in jullie nieuwe thuisland Thailand, op afstand losse vakken laten volgen of jouw moedertaal meegeven onder begeleiding van bevoegde docenten? 

Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze onderwijsadviseurs denken met jullie mee en kijken naar de beste onderwijsoplossing passend bij de gezinssituatie.

Veelgestelde vragen over Nederlands onderwijs in Thailand

Voor elke situatie bieden wij een passende oplossing. Wat je omstandigheden ook zijn, ons aanbod is afgestemd op jouw leven in het buitenland. Bij de Wereldschool profiteer je van:

  • Professioneel advies bij inschrijving;
  • Een geschikt en erkend curriculum;
  • Persoonlijke begeleiding van bevoegde leraren;
  • De keuze tussen online en offline lesmateriaal;
  • De optie om meerdere vakken te volgen.

Bovendien kan jouw kind op elk gewenst moment bij ons instromen en in zijn eigen tempo het leertraject voltooien. Wil je meer te weten komen over ons? Kijk dan op onze pagina met uitgebreide informatie over de Wereldschool.

Het (afstands)onderwijs dat de Wereldschool verzorgt is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 18 jaar die in het buitenland wonen of van plan zijn naar het buitenland te verhuizen. Veel kinderen van (wereld)reizigers, emigranten en expats maken gebruik van ons onderwijs. Als jouw kind een carrière in de topsport nastreeft, is ook hij of zij bij ons van harte welkom!

Ben je van plan om te reizen? We adviseren een minimale reisperiode van 4 maanden om in aanmerking te komen voor ons afstandsonderwijs.

Klik hier voor meer informatie over onze lesprogramma’s.

Nederlandse en Vlaamse kinderen hebben verschillende opties om het Nederlandse onderwijs te volgen in het buitenland. Ze kunnen naar lokale Nederlandse dag- of NTC-scholen gaan, of kiezen voor afstandsonderwijs waarbij ze het onderwijs op elke gewenste plek kunnen volgen. Daarnaast zijn er Europese scholen die het Europese curriculum aanbieden.

Het behouden van de Nederlandse taal en cultuur zorgt ervoor dat je kind verbonden blijft met zijn of haar roots. Bovendien kan je kind zonder enige taalachterstand terugkeren naar het Nederlandse onderwijssysteem, bijvoorbeeld voor een vervolgopleiding. Ontdek deze voordelen nu zelf.

Als je kind langer dan een half jaar geen Nederlands onderwijs heeft gevolgd en/of geen rapporten heeft van Nederlands onderwijs, kunnen we door middel van een intake en niveautesten het geschikte niveau voor je kind vaststellen.

Heb je meer vragen, bekijk al onze veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze adviseurs.

Bekijk ook eens…

Heb je vragen over Nederlands onderwijs in het buitenland? Wij helpen je graag verder!

Pre-order actie: Schrijf je kind vóór 1 juni in en profiteer!