Zuid-Afrika
Nederlands onderwijs in Zuid-Afrika

Van complete Nederlandse lesprogramma’s tot losse vakken. Stel jouw lespakket samen!

Zuid-Afrika silhouette
Zuid-Afrika vlag

Nederlands onderwijs in Zuid-Afrika

Denken jullie erover na om te emigreren naar Zuid-Afrika of wonen jullie daar al? Zijn jullie op zoek naar Nederlands onderwijs voor jullie kind(eren) in Zuid-Afrika? De Wereldschool geeft wereldwijd al meer dan 75 jaar kwalitatief goed Nederlands onderwijs aan leerlingen van 2 tot 18 jaar.

Wij bieden kinderen een ruim aanbod aan lesvormen en lespakketten die op afstand te volgen zijn. De Wereldschool onderscheidt zich door diverse schoolvakken aan te bieden in zowel het basis- als voortgezet onderwijs.

Flexibel en online
onderwijs volgen
Altijd en overal kwalitatief goed
Nederlands onderwijs
Persoonlijke
begeleiding

Nederlands onderwijs op maat in Zuid-Afrika

Vinden jullie het belangrijk dat het taalniveau van je kind(eren) op peil blijft, de Nederlandse taal leert spreken of het onderwijs blijft volgen, zoals in Nederland? Op de momenten waarop het jullie uitkomt vanuit Zuid-Afrika? Wij bieden verschillende onderwijsmogelijkheden aan, van offline leren tot online leren met video bellessen met een ervaren docent. Met ons ruime aanbod in lesprogramma’s en vakken is er voor elk gezin een passende oplossing, óók in Zuid-Afrika.

De Wereldschool biedt volledige Nederlandse lesprogramma’s aan in het basis- en voortgezet onderwijs, voor kinderen vanaf 2 jaar tot 18 jaar. Is er de wens om alleen specifieke vakken of een aantal vakken te volgen binnen onze lesprogramma’s? Ook dat is mogelijk! We geven een korte toelichting:

Bij een volledig pakket

Wanneer jullie kind een compleet lesprogramma volgt, zal jullie kind naast de Nederlandse taal ook andere vakken volgen. Denk aan rekenen, begrijpend lezen of economie. Jullie hebt de keuze uit BO Compleet of VO Compleet, dit zijn volledige lesprogramma’s in het basis-of voortgezet onderwijs, waarbij jouw kind individueel leert, maar ook samen met leeftijdsgenoten lessen bijwoont. We stellen het lesprogramma samen op basis van het niveau, schooljaar en leerbehoefte van jullie kind.

Losse of een select aantal vakken

Gaan jullie kinderen naar een lokale school of zijn jullie van plan om de kinderen in te schrijven op een lokale school in Zuid-Afrika? Dan biedt de Wereldschool de mogelijkheid om naast het reguliere onderwijs in Zuid-Afrika ook individuele vakken te volgen zoals Nederlands, natuur of techniek en aardrijkskunde. Met behulp van onze flexibel inzetbare lesprogramma’s bepalen jullie zelf wanneer jullie kind werkt aan de Nederlandse vakken!

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar met beperkte of geen beheersing van de Nederlandse taal is het mogelijk om ons NT2-lesprogramma te volgen. Een lesprogramma speciaal ontwikkeld voor anderstaligen om de Nederlandse taal te leren vanuit Zuid-Afrika.

Voordelen van Nederlands onderwijs op afstand

Jullie kind profiteert van de onderstaande voordelen:

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Verhuizen naar Zuid-Afrika met kinderen? Deze tips helpen je!

Staan jullie op het punt te verhuizen naar Zuid-Afrika? Vanwege een nieuwe baan of een (langdurige) rondreis? Wij hebben een aantal handige tips voor jullie op een rijtje gezet. Bekijk hier de emigratiechecklist voor ouders.

Gaat jullie kind de Nederlandse taal onderhouden via de Wereldschool en overdag naar een school in Zuid-Afrika of naar een internationale school? Bekijk dan de checklist voor scholenbezoek in het buitenland.

Afstandsonderwijs in Zuid-Afrika? Hiermee kun je rekening houden.

Kiezen jullie ervoor om jullie kind niet op een lokale school in te schrijven? Informeer dan eerst de lokale overheid in Zuid-Afrika om te vragen of thuisonderwijs is toegestaan. Daarnaast is het belangrijk dat jullie kind bereid is om zich volledig in te zetten om de Nederlandse lesprogramma’s of losse vakken te volgen. Kiezen jullie voor online lessen, dan is een stabiele internetverbinding belangrijk.

Afstandsonderwijs in Zuid-Afrika volgens? Onze onderwijsadviseurs denken graag met jullie mee.

Onderwijskeuze in Zuid-Afrika

Hoe maken jullie een goede onderwijskeuze in Zuid-Afrika? Voor vertrek is het goed om stil te staan bij de toekomst; weten jullie of jullie ooit weer terugkeren naar Nederland? En schrijven jullie je kind(eren) in op een lokale of internationale school?

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en zowel jezelf als je kind een soepele terugkeer te garanderen naar Nederland. Hiermee houd je alle opties open voor de toekomst. Neem de tijd en overweeg of je:

Of jullie nu binnen een jaar terugkeren of pas over vijf jaar, het volgen van Nederlands onderwijs en het onderhouden van de Nederlandse taal zorgen voor een goede verbinding met Nederland.

VO Compleet Volledig voortgezet onderwijs in het buitenland
Zuid-Afrika

Het schoolsysteem en leerplichtigheid in Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse schoolsysteem en de leerplicht zijn belangrijk, waarbij de leerplicht in Zuid-Afrika begint op de leeftijd van 7 jaar en eindigt als kinderen 16 jaar zijn. Net als in Nederland is het Zuid-Afrikaanse schoolsysteem opgedeeld in 3 fasen: de basisschool (grades 1-7), de middelbare school (grades 8-12) en het hoger onderwijs.

Het basisonderwijs legt de basis van het leerproces. Binnen het basisonderwijs worden vakken als taal, wiskunde, wetenschap en sociale studies behandeld. Na het verlaten van de basisschool volgt de middelbare school met een breed vakkenpakket. Het Zuid-Afrikaanse curriculum is gericht op het ontwikkelen van kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden.

Binnen het Zuid-Afrikaanse schoolsysteem zijn er wél enige uitdagingen, waaronder ongelijke toegang tot kwaliteitsonderwijs en taalbarrières. Enkele scholen, vooral in landelijke gebieden, missen essentiële middelen en gekwalificeerde docenten. Desondanks investeert Zuid-Afrika in infrastructuur en opleidingen van leerkrachten.

Nederlandse scholen in Zuid-Afrika

Willen jullie je kind(eren) de Nederlandse taal- en cultuurlessen laten volgen in Zuid-Afrika? Dat kan! Er zijn namelijk meerdere erkende lokale NTC-scholen en afstandsonderwijsaanbieders aangesloten bij Stichting NOB. Willen jullie de kind(eren) naar een Nederlandse school in de buurt? Of wonen jullie te ver weg van een lokale school en ligt daarom de wens bij het volgen van online lessen?

Bij de Wereldschool is alles mogelijk en hebben jullie een ruime keuze lesprogramma’s, met meer dan alleen Nederlands. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Interesse in Nederlands onderwijs in Zuid-Afrika?

Willen jullie ervoor zorgen dat jullie kind(eren) zich goed voelt in jullie nieuwe thuisland, hem of haar op afstand Nederlandse vakken laten volgen of jouw moedertaal meegeven onder begeleiding van ervaren docenten? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze onderwijsadviseurs. Zij denken graag met jullie mee en kijken naar de beste onderwijsoplossing die past bij jullie gezinssituatie in Zuid-Afrika.

Veelgestelde vragen Afstandsonderwijs Zuid-Afrika

Voor elke situatie bieden wij een passende oplossing. Wat je omstandigheden ook zijn, ons aanbod is afgestemd op jouw leven in het buitenland. Bij de Wereldschool profiteer je van:

  • Professioneel advies bij inschrijving;
  • Een geschikt en erkend curriculum;
  • Persoonlijke begeleiding van bevoegde leraren;
  • De keuze tussen online en offline lesmateriaal;
  • De optie om meerdere vakken te volgen.

Bovendien kan jouw kind op elk gewenst moment bij ons instromen en in zijn eigen tempo het leertraject voltooien. Wil je meer te weten komen over ons? Kijk dan op onze pagina met uitgebreide informatie over de Wereldschool.

Het (afstands)onderwijs dat de Wereldschool verzorgt is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 18 jaar die in het buitenland wonen of van plan zijn naar het buitenland te verhuizen. Veel kinderen van (wereld)reizigers, emigranten en expats maken gebruik van ons onderwijs. Als jouw kind een carrière in de topsport nastreeft, is ook hij of zij bij ons van harte welkom!

Ben je van plan om te reizen? We adviseren een minimale reisperiode van 4 maanden om in aanmerking te komen voor ons afstandsonderwijs.

Klik hier voor meer informatie over onze lesprogramma’s.

Nederlandse en Vlaamse kinderen hebben verschillende opties om het Nederlandse onderwijs te volgen in het buitenland. Ze kunnen naar lokale Nederlandse dag- of NTC-scholen gaan, of kiezen voor afstandsonderwijs waarbij ze het onderwijs op elke gewenste plek kunnen volgen. Daarnaast zijn er Europese scholen die het Europese curriculum aanbieden.

Het behouden van de Nederlandse taal en cultuur zorgt ervoor dat je kind verbonden blijft met zijn of haar roots. Bovendien kan je kind zonder enige taalachterstand terugkeren naar het Nederlandse onderwijssysteem, bijvoorbeeld voor een vervolgopleiding. Ontdek deze voordelen nu zelf.

Als je kind langer dan een half jaar geen Nederlands onderwijs heeft gevolgd en/of geen rapporten heeft van Nederlands onderwijs, kunnen we door middel van een intake en niveautesten het geschikte niveau voor je kind vaststellen.

Heb je meer vragen, bekijk al onze veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze adviseurs.

Bekijk ook eens…

Heb je vragen over Nederlands onderwijs in het buitenland? Wij helpen je graag verder!