Schoolbus geel Verenigde Staten
Nederlands onderwijs in de Verenigde Staten

Van lesprogramma’s volledig gericht op de Nederlandse taal tot aan losse keuzevakken. Kies jouw Nederlands lesprogramma!

Silhouette Verenigde staten
Vlag Verenigde staten

Nederlands onderwijs op maat in de VS

Overweeg je te emigreren naar de Verenigde Staten of woon je daar al? En zoek je naar Nederlands onderwijs dat gevolgd kan worden in de Verenigde Staten? De Wereldschool verzorgt al meer dan 75 jaar kwalitatief Nederlands onderwijs in het buitenland aan leerlingen tot en met 18 jaar.

Er is een ruim aanbod aan losse vakken en lespakketten, van Nederlands tot economie, wiskunde en meer. De Wereldschool onderscheidt zich door diverse schoolvakken aan te bieden in zowel het basis- als voortgezet onderwijs.

Flexibel en online
onderwijs volgen
Altijd en overal kwalitatief goed
Nederlands onderwijs
Persoonlijke
begeleiding

Onderwijsaanbod van de Wereldschool

Vind je het belangrijk dat je kind de Nederlandse taal blijft beheersen, de Nederlandse taal leert spreken óf het Nederlands onderwijs blijft volgen, zoals gewend? Op de momenten waarop het jullie uitkomt? De Wereldschool heeft verschillende Nederlandse onderwijsmogelijkheden.

Van zelfstandig leren tot online videobellen met een docent. Met een ruim aanbod in Nederlandse keuzevakken en lesprogramma’s, hebben wij voor elk gezin een passende oplossing, zelfs in de Verenigde Staten.

De Wereldschool biedt kinderen volledige Nederlandse lesprogramma’s aan in het basis- of voortgezet onderwijs. Al vanaf de leeftijd van 2 jaar. Wil je kind meerdere vakken of een specifiek vak in het Nederlands blijven volgen? Ook dat is mogelijk! We geven een korte toelichting:

Een compleet lesprogramma volgen

Bij het volgen van een compleet lesprogramma zal je kind naast de Nederlandse taal ook andere vakken volgen. Denk aan rekenen, geschiedenis of economie. Je kunt kiezen tussen een BO compleet of VO compleet lesprogramma. Dit zijn lesprogramma’s in het basis of voortgezet onderwijs, waarin jouw kind zelfstandig en in groepsverband leert. 

Het is ook mogelijk om zelfstandig vakken binnen de lesprogramma’s te volgen, zonder enige interactie met medeleerlingen. De inhoud van het pakket wordt bepaald door het niveau, schooljaar en de leerbehoeften van je kind.

Bij losse of geselecteerde vakken

Gaat je kind naar een lokale school in de Verenigde Staten? Dan biedt de Wereldschool de mogelijkheid om naast het reguliere onderwijs ook individuele vakken zoals Nederlands, economie of natuur en techniek te volgen. Met onze breed inzetbare lesprogramma’s kun je zelf bepalen wanneer je kind of kinderen werken aan deze Nederlandse vakken.

Het NT2-lesprogramma (Nederlands als tweede taal) is een passend lespakket voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar weinig tot geen ervaring hebben met de Nederlandse taal. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor studie vanuit de Verenigde Staten.

Voordelen van Nederlands onderwijs op afstand

Met ons afstandsonderwijs in de Verenigde Staten krijgt jouw kind:

Reviews

Ervaringen van onze leerlingen en ouders

Verhuizen naar de Verenigde Staten? Deze tips komen vast van pas!

Sta je op het punt om met je gezin naar de Verenigde Staten te verhuizen? Vanwege een nieuwe baan of om jullie nieuwe avontuur achter aan te gaan? Wij hebben een emigratiechecklist voor ouders samengesteld met praktische tips.

Wil jij dat jouw kind Nederlands onderwijs blijft leren, naast dat hij of zij overdag naar school gaat in de VS? Bekijk dan onze checklist voor schoolbezoek in het buitenland.

Jongen en vrouw samen leren
Meisje in schooluniform

Nederlands taalonderwijs in Amerika

Wil je dat jullie kind de moedertaal Nederlands verder ontwikkelt, de taal leert of de taal onderhoudt in de tijd dat je als gezin in Amerika woont? Omdat je dit belangrijk vindt of daardoor beter met elkaar kunt communiceren? Onze lesprogramma’s, speciaal gericht op Nederlandse lessen, is er voor kinderen van 2,5 jaar tot 18 jaar om hen hierin te ondersteunen.

Je kind start met een lesprogramma dat aansluit bij het huidige leerniveau. Om het niveau te bepalen kun je gebruikmaken van een gratis intakegesprek. Uit het intakegesprek wordt duidelijk welk Nederlands lesprogramma jouw kind nodig heeft. Dit kan variëren van Nederlands fysiek, Nederlands onlineNederlands online+ en Nederlands voor beginners (NT2). Bij ieder lesprogramma ontvangen kinderen persoonlijke begeleiding en gaan de lessen mee met de Nederlandse onderwijstrends.

Waar moet je op letten bij Nederlands afstandsonderwijs in de Verenigde Staten?

Kies je ervoor om je kind niet op een lokale school te zetten? Raadpleeg dan eerst de lokale autoriteiten of thuisonderwijs is toegestaan in de Verenigde Staten. Verder is het belangrijk dat je kind bereid is om zich volledig in te zetten om de Nederlandse lesprogramma’s te volgen. Een veilige en stabiele internetverbinding is belangrijk, vooral als je ervoor kiest voor Nederlandse online lessen.

Afstandsonderwijs in de Verenigde Staten? De Wereldschool denkt met je mee.

Onderwijskeuze in de Verenigde Staten

Hoe neem je een weloverwogen keuze over het onderwijs voor je kinderen in de Verenigde Staten? Een belangrijke vraag om bij stil te staan. Maak je de keuze om tijdelijk in de VS te gaan wonen? Keer je ooit nog weer een keer terug naar Nederland? En heb je al nagedacht of je kind naar een lokale of internationale school gaat in de Verenigde Staten? Welke rol speelt de Nederlandse taal bij jullie?

Het is van groot belang om goed voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je kind een soepele terugkeer naar de Nederlandse school zou kunnen maken. Hiermee houd je alle opties open voor de toekomst. Hierbij kun je denken aan vragen, zoals:

Het blijven volgen en oefenen met de Nederlandse taal zorgt voor een goede verbinding met Nederland. Of je nu binnen een jaar, of pas over 10 jaar weer, terugkeert naar Nederland.

VO Compleet Volledig voortgezet onderwijs in het buitenland
Schoolbus geel Verenigde Staten

Het Amerikaanse schoolsysteem en leerplicht

Het Amerikaanse schoolsysteem en de leerplicht in de Verenigde Staten zijn essentiële aspecten van het nationale onderwijsstelsel. In de VS bestaat er een verplichting voor kinderen om naar school te gaan, meestal vanaf de leeftijd van 5 of 6 jaar tot en met de leeftijd van 16 of 18 jaar, afhankelijk van de staat. 

Het Amerikaanse schoolsysteem begint met basisonderwijs (elementary school) en duurt tot ongeveer de leeftijd van 11 of 12 jaar. Opgevolgd door het middelbaar onderwijs (middle school en high school) tot ongeveer 16 of 18 jaar. Na het behalen van een middelbare school diploma kunnen studenten ervoor kiezen om verder te studeren aan een hogeschool (college) of universiteit (university) voor hoger onderwijs.

Het Amerikaanse schoolsysteem legt sterk de nadruk op diverse vakken, inclusief wiskunde, wetenschappen, talen, kunsten en sociale studies. Scholen bieden vaak nog extra activiteiten aan, zoals sport, muziek en andere clubs om de brede ontwikkeling van studenten te bevorderen.

Over het algemeen is het Amerikaanse schoolsysteem ontworpen om gelijke kansen op onderwijs te bieden en bereidt het studenten voor op hun toekomstige carrières door middel van een uitgebreid en divers onderwijsaanbod.

Nederlandse scholen in Amerika

Wil jij je kind de mogelijkheid geven om Nederlandse taal- en/ of basisvakken te laten volgen in de Verenigde Staten? Dat kan! Er zijn namelijk meerdere erkende lokale NTC-scholen en afstandsonderwijsaanbieders aangesloten bij Stichting NOB.

Heb je de voorkeur voor een lokale school voor je kind en aanvullend de Nederlandse taal laten bijhouden? Of woon je ver van een lokale Nederlandse school en geef je daarom de voorkeur aan online Nederlandse lessen? Alles is mogelijk bij de Wereldschool. Er is een ruime keuze aan lesprogramma’s offline en online, met meer dan alleen het vak Nederlands. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Benieuwd naar Nederlands onderwijs in de Verenigde Staten?

Wil je ervoor zorgen dat je kind zich thuis voelt in de Verenigde Staten? Overweeg je om je kind Nederlands onderwijs in de Verendigde Staten te laten volgen? Wil je dat ze jouw moedertaal leren en verder ontwikkelen onder begeleiding van gekwalificeerde Nederlandse docenten?

Neem vandaag nog de stap en vraag een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan over Nederlands onderwijs in het buitenland. Onze onderwijsadviseurs helpen je graag en geven een passend advies voor iedere gezinssituatie, ook in de Verenigde Staten. Of het nu gaat om een lesprogramma of losse vakken.

Veelgestelde vragen Nederlands onderwijs in de Verenigde Staten

Voor elke situatie bieden wij een passende oplossing. Wat je omstandigheden ook zijn, ons aanbod is afgestemd op jouw leven in het buitenland. Bij de Wereldschool profiteer je van:

  • Professioneel advies bij inschrijving;
  • Een geschikt en erkend curriculum;
  • Persoonlijke begeleiding van bevoegde leraren;
  • De keuze tussen online en offline lesmateriaal;
  • De optie om meerdere vakken te volgen.

Bovendien kan jouw kind op elk gewenst moment bij ons instromen en in zijn eigen tempo het leertraject voltooien. Wil je meer te weten komen over ons? Kijk dan op onze pagina met uitgebreide informatie over de Wereldschool.

Het (afstands)onderwijs dat de Wereldschool verzorgt is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 18 jaar die in het buitenland wonen of van plan zijn naar het buitenland te verhuizen. Veel kinderen van (wereld)reizigers, emigranten en expats maken gebruik van ons onderwijs. Als jouw kind een carrière in de topsport nastreeft, is ook hij of zij bij ons van harte welkom!

Ben je van plan om te reizen? We adviseren een minimale reisperiode van 4 maanden om in aanmerking te komen voor ons afstandsonderwijs.

Klik hier voor meer informatie over onze lesprogramma’s.

Nederlandse en Vlaamse kinderen hebben verschillende opties om het Nederlandse onderwijs te volgen in het buitenland. Ze kunnen naar lokale Nederlandse dag- of NTC-scholen gaan, of kiezen voor afstandsonderwijs waarbij ze het onderwijs op elke gewenste plek kunnen volgen. Daarnaast zijn er Europese scholen die het Europese curriculum aanbieden.

Het behouden van de Nederlandse taal en cultuur zorgt ervoor dat je kind verbonden blijft met zijn of haar roots. Bovendien kan je kind zonder enige taalachterstand terugkeren naar het Nederlandse onderwijssysteem, bijvoorbeeld voor een vervolgopleiding. Ontdek deze voordelen nu zelf.

Als je kind langer dan een jaar geen Nederlands onderwijs heeft gevolgd en/of geen rapporten heeft van Nederlands onderwijs, kunnen we door middel van een intake en niveautesten het geschikte niveau voor je kind vaststellen.

Heb je meer vragen, bekijk al onze veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze adviseurs.

Bekijk ook eens…

Heb je vragen over Nederlands onderwijs in het buitenland? Wij helpen je graag verder!