Informatie staatsexamen 2017

Onderwijs tot aan het staatsexamen

Het vmbo-tl, havo of vwo diploma in het buitenland behalen? Dit is mogelijk met een pakket van de Wereldschool. Wij zijn de enige school die het volledige voortgezet onderwijs biedt tot aan het staatsexamen. U moet zelf uw zoon/dochter inschrijven voor het staatsexamen.

Staatsexamen vanuit het buitenland

Omdat het staatsexamen een officieel examen is, kan dit natuurlijk niet vanuit huis. In de hoofdregel geldt het volgende:

  • Leerlingen binnen en buiten Europa moeten in de meeste gevallen het examen in Nederland doen;
  • Leerlingen moeten het schriftelijke en mondelinge examen altijd in Nederland afleggen.

Het is dus belangrijk om er rekening mee te houden dat uw kind voor het examen naar Nederland toe moet komen. In Nederland zijn er een aantal steden waar uw kind het examen kan doen. Klik op de onderstaande link voor de locaties.

 

Locaties Nederland

 

Wanneer is het staatsexamen?

31 december 2016: tot 31 december 2016 kunt u uw kind inschrijven voor het staatsexamen van 2017. Lees  hier meer over de kosten van het examen.

31 januari 2017: het is belangrijk om te weten dat u de inschrijving tot 31 januari kunt terugtrekken. Bent u hier te laat mee? Dan krijgt u uw geld niet meer terug. Houd dit dus in de gaten!

1 februari 2017: de betaling van het examengeld moet voor 1 februari binnen zijn bij DUO. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat het bij een betaling vanuit het buitenland soms langer duurt voordat DUO het geld op de rekening heeft. Bent u te laat met de betaling? Dan kan uw kind niet meedoen aan het examen!

1 april mei 2017: het opsturen van werkstukken, literatuurlijsten, het profiel- of sectorwerkstuk en alle overige zaken moet voor 1 april gebeuren.

Mei/juli/augustus: het examen bestaat uit een schriftelijk deel, dit examen vindt meestal plaats in de tweede helft van mei, en een mondeling deel, dit examen vindt plaats in de maand juli of augustus.

 

Kortom:

Inschrijven staatexamen Voor 31 december 2016
Terugtrekken inschrijving staatsexamen Voor 31 januari 2017
Betaling staatsexamen Voor 1 februari 2017
Aanvraag staatsexamen op maat Voor 1 februari 2017
Opsturen belangrijke stukken Voor 1 april mei 2017
Schriftelijk examen Vmbo-tl rooster

Havo rooster

Vwo rooster

Mondeling examen Juli/augustus 2017
Uitslag staatsexamen Juli/augustus 2017

 

Staatsexamen op maat

Zijn er bijzonderheden waar rekening mee gehouden moet worden? Denk dan bijvoorbeeld aan dyslexie, slechtziendheid en ga zo maar door. Dan is het belangrijk om dit tijdig door te geven. U moet dit schriftelijk doen:

  • Een mail of brief over de persoonlijk situatie;
  • Een medische bevestiging van een arts, psycholoog of orthopedagoog. Het is belangrijk dat er in deze verklaring benoemd wordt welke aanpassingen er nodig zijn.

U kunt de brief en de verklaring naar staatsexamens@duo.nl sturen. Doe dit voor 1 februari 2017!

 

 

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

 

 

 

Gratis Summerschool! In de zomer lekker oefenen met de Nederlandse taal en ontmoet kinderen wereldwijd!