Oliebollen recept
In het buitenland zijn oliebollen vaak moeilijk te verkrijgen, alhoewel je ze in de buurlanden van Nederland wel steeds vaker tegenkomt.
Als je geen oliebollen kan kopen, dan moet je maar zelf oliebollen maken!
Met het onderstaande recept kan je relatief simpel je eigen oliebollen maken. Als je geen frituurpan hebt, kan je ook gebruik maken van een pannetje met daarin hete olie.
Misschien heb jij nog een lekker recept voor bijvoorbeeld appelflappen? Recepten zijn altijd welkom!
Wat heb je nodig?
- 250 gram bloem
- 225 ml melk, op kamertemperatuur
- 5 gram zout
- 1 ei
- 12 gram gist
- 50 gram rozijnen
- 50 gram krenten
- Olie om in te frituren
- Frituurpan of pan om in te bakken
Zelf oliebollen maken!
Oud en nieuw zonder oliebollen voelt voor veel Nederlanders niet helemaal compleet. Met deze zes simpele stappen trakteer jij de buren op deze typische Nederlandse lekkernij!
- Leg de krenten en rozijnen in een bakje warm water en laat ze minstens een half uur wellen. Giet daarna af en dep goed droog met keukenpapier.
- Los de gist op in een scheutje (lauwe) melk. Mix dan de bloem, zout, de rest van de melk en het ei met de handmixer tot een glad beslag.
- Meng de rozijnen en krenten door het beslag. Zet het beslag op een warme plek afgedekt met een schone theedoek erover en laat het ongeveer 1 uur rijzen.
- Verhit de olie in een (frituur)pan op ongeveer 190 graden.
- Het beslag moet nu zo dik zijn dat het in brokken van een lepel af valt. Schept met twee eetlepels of een ijslepel beslag in de (frituur)pan. Bak ze in ongeveer 6 minuten bruien en gaar.
- Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier. Bestrooi voor serveren met poedersuiker. Je kan de oliebollen zowel warm als koud eten.
Heb jij een recept voor appelflappen? Deel deze dan met ons via Facebook of info@wereldschool.nl.
Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!