• Over de Wereldschool
    • Over de Wereldschool
    • Informatie over de leerplicht
    • Voorlichtingsbijeenkomsten
    • Werken bij de Wereldschool
  • Programma's
    • Overzicht programma's
    • Nieuw! Begrijpend lezen online
    • Nieuw! 7-15 jaar Nederlands Online+
    • 2-4 jaar: Peuterpakket
    • 4-12 jaar: Basisonderwijs
    • 6-18 jaar: Nederlands als tweede taal
    • 12-18 jaar: Voortgezet onderwijs
    • IB-Programma
    • Voorbereidende talencursus
    • Testen & advies
  • Expats
  • Blog
  • Tips & info
  • Contact
Gratis adviesgesprek Menu
  • Over de Wereldschool
    • Over de Wereldschool
    • Informatie over de leerplicht
    • Voorlichtingsbijeenkomsten
    • Werken bij de Wereldschool
  • Programma's
    • Overzicht programma's
    • Nieuw! Begrijpend lezen online
    • Nieuw! 7-15 jaar Nederlands Online+
    • 2-4 jaar: Peuterpakket
    • 4-12 jaar: Basisonderwijs
    • 6-18 jaar: Nederlands als tweede taal
    • 12-18 jaar: Voortgezet onderwijs
    • IB-Programma
    • Voorbereidende talencursus
    • Testen & advies
  • Expats
  • Blog
  • Tips & info
  • Contact
yatsury 07 oktober 2016
Delen
    FacebookTwitterLinkedIn

Recept Haagse bluf

Eenmaal per maand delen wij een typisch Nederlands recept. Deze keer een typisch Nederlands toetje. Misschien een leuk idee voor de komende feestdagen.

Het is een eenvoudig recept, bestaande uit opgeklopt eiwit met bessensap en suiker. Je kan zelf het toetje versieren door er bijvoorbeeld fruit in te doen of iets van een wafel of koekje.

 

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je eigenlijk niet heel veel ingrediënten nodig.

  • 2 eiwitten
  • 2dl bessensap
  • 125 gram suiker

De garnering kan je zelf bepalen. Denk aan een bakje rood fruit, lange vingers, broodkruimels en ga zo maar door.

 

Aan de slag

Eigenlijk net zo simpel als het samenstellen van de ingrediënten.

  • Meng de suiker, het bessensap en de eiwitten en klop het met een elektrische mixer of keukenmachine totdat het zo stijf is dat je de kom op zijn kop kan houden.
  • Belangrijk: ontvet de kom en de mixer van te voren met citroensap zodat het eiwit ook echt stijf wordt. Als er vet in zit wordt het veel minder snel stijf, daarom mag er ook absoluut geen eigeel in zitten!

Simpel, maar lekker. Eet smakelijk!

 

Grootmoeders recept

Misschien heb jij nog een typisch grootmoeders recept die je na jaren van geheimhouding toch met ons en andere Nederlanders in het buitenland wilt delen? Dan horen wij dit graag! Je kan het recept naar info@wereldschool.nl sturen.

Volg ons ook op Facebook , Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte!

 

           

Featured blogs

Thuisonderwijs in het buitenland?

Is thuisonderwijs in andere landen toegestaan?

yatsury 2017 nov 21

Onderwijs in België

yatsury 2017 apr 29

Menu

  • Nederlandse les in het buitenland
  • Blog
  • Programma's
  • Contact
  • Gratis adviesgesprek

Wereldschool

  • Over de Wereldschool
Spacer

Programma's

  • Nederlandse lessen
  • Peuterpakket
  • Basisonderwijs
  • Voortgezet onderwijs
  • Nederlands als tweede taal
  • IB-programma
  • Voorbereidende talencursus
  • Testen en advies

Contact & service

IVIO-Wereldschool
Pascallaan 71
8218 NJ Lelystad
Nederland
info@wereldschool.nl
Tel : +31(0)320 229927
  • Privacy policy
  • Disclaimer
© 2019 Wereldschool

Gratis adviesgesprek

  • Dit móeten we mededelen:
    Wanneer je op verzenden drukt ga je akkoord met ons privacy policy.