Wij stellen u graag voor aan Alexandra Andersson

Wie ben ik?

Mijn naam is Alexandra Andersson, ik ben 25 jaar oud en sinds 10 april 2018 ben ik werkzaam bij de Wereldschool. De Wereldschool past heel goed bij mij aangezien ik mijn drie grote passies hier kan combineren: onderwijs, taal en buitenland!

Ik heb de bachelor Taalwetenschap aan de Universiteit van Utrecht  gevolgd  en vervolgens ben ik de master Linguistics in Aarhus in Denemarken gaan doen. Na mijn studie heb ik een aantal jaar op verschillende scholen gewerkt, zowel in Nederland als in Denemarken waar ik o.a. Nederlandse les heb gegeven.

Ik ben woonachtig in Utrecht, waar ik heerlijk in hartje centrum woon. Mijn twee grootste passies zijn talen en reizen, dus deze combineer ik graag door naar het buitenland af te reizen met familie of met vrienden. Ik ben dus erg geïnteresseerd in de verhalen van de gezinnen van de Wereldschool!

Buitenlandervaring

Ik kan mij goed identificeren met onze leerlingen, want ik heb zelf ook jaren in het buitenland gewoond en ben zelf ook tweetalig opgevoed.  Mijn vader is Deens, en in Denemarken ben ik dan ook geboren en heb ik de eerste 4 jaar van mijn leven doorgebracht. Na verder in Nederland te zijn opgegroeid , kreeg ik in 2012 de gelegenheid om tijdens mijn bacheloropleiding een half jaar op uitwisseling naar het buitenland te gaan en die kans greep ik dan maar ook al te graag. Terug naar mijn vaderland! Dit beviel zo goed dat ik vervolgens besloot om daar mijn volledige masteropleiding te volgen en daar heb ik nooit een dag spijt van gehad. Andere cultuur, andere taal en ander soort mensen, dit was zo’n verbreding van mijn horizon!

Het Denemarken avontuur beviel mij zo goed dat ik besloot om na mijn studie een jaar in Australië en Nieuw-Zeeland te gaan werken en reizen. Ook dit was weer een fantastische ervaring! Van de stad Melbourne  tot aan de woestijn in Australië, tot aan de prachtige bergen van Nieuw-Zeeland, allemaal een avontuur.

Nu woon ik weer sinds december 2017 in Nederland en dat bevalt tot nu toe erg goed.  Toch is de kriebel om weer een buitenlandavontuur te beleven nog niet weg, dus wie weet wat de toekomst brengt..

Wat is mijn rol bij de Wereldschool?

Ik heb de functie van onderwijskundig medewerker bij de Wereldschool.  Dit houdt in dat ik lesmateriaal aanpas en ontwikkel, waar de leerlingen van de Wereldschool mee aan de slag mogen gaan. Het is een leuke verandering om dit keer achter de schermen in plaats van voor de schermen te werken bij een school!

Wat is er uniek aan de Wereldschool?

De Wereldschool helpt jou, als avontuurlijke ouder, die buitenlandervaring waar te maken. De Wereldschool biedt namelijk  Nederlands onderwijs op afstand aan. Dit houdt in dat ondanks het feit dat je in het buitenland woont, je kinderen nog steeds lessen in het Nederlands zullen volgen. Deze worden gevolgd op eigen tempo, eigen niveau en op welke plek  in de wereld dan ook. Je kinderen zullen hierdoor geen achterstand in het Nederlandse onderwijssysteem oplopen en bij terugkeer in Nederland weer makkelijk kunnen instromen.

Een goede raad tot slot

“Carpe Diem”. Oftewel, pluk de dag. Probeer van elke dag te genieten, ook al zit het soms niet helemaal mee. Blijf positief denken en ga uitdagingen  niet uit de weg. Als het buitenlandavontuur je trekt, ga het aan! Want zo’n ervaring in het buitenland leert je levenslessen die je niet op school of in het dagelijks leven in Nederland kan leren.

Gratis Summerschool! In de zomer lekker oefenen met de Nederlandse taal en ontmoet kinderen wereldwijd!