De cupcake ijsjes zijn leuk om uit te delen als traktatie of om op een kinderfeestje door de kinderen te laten versieren. Je kunt ze natuurlijk ook samen met de kinderen bakken om ze daarna samen te versieren en op te eten!
Ingrediënten
- 125 g zachte boter
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g kristalsuiker
- 2 el melk
- 2 eieren
- 2 el cacaopoeder (of 1 el cacaopoeder en 100 g gehakte chocolade)
- 10 kleine ijshoorntjes met een platte bodem
- slagroom (vers of in een spuit)
- 10 taartkersjes of andere versiering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven alvast voor op 190 graden. De boter en melk kan je alvast uit de koelkast halen, zodat ze op kamertempratuur komen. De bakplaat kan alvast bekleed worden met bakpapier of je kunt de muffinvormen al klaar zetten.
- De boter kan in blokjes gesneden worden en deze zullen zo glad mogelijk gemixt worden. Voeg dan de eieren, melk en mix toe.
- De ijshoorntjes kunnen op de bakplaat uitgestald worden. Dit kan ook in de muffinvorm en vul de vormpjes tot net onder de rand van de hoorntjes. De ijscakejes moeten nu ongeveer 15-20 minuten in de oven.
- Nadat ze gaar zijn moeten ze goed afkoelen. Versier ze vervolgens naar wens! Ik heb gekozen voor een toefje slagroom en disco dip.
TIP! Controleer met een prikker of ze gaar zijn. Blijft de prikker schoon dan zijn de cupcakes gaar.
Indien je de cupcake-ijsjes wilt uitdelen als traktatie is het handig om de ijsjes te versieren met versieringen die niet snel zullen smelten, zoals glazuur en snoep.