Zomertip! Maak je eigen ansichtkaart!

De zomer is voorbij, de scholen zijn weer begonnen in Nederland en iedereen moet weer serieus aan het werk. Het gemis naar de zomer kan beginnen… Maar gelukkig zijn er nog de vakantiefoto’s! En met die vakantiefoto’s kan je veel leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een fotocollage in elkaar zetten, een fotoalbum maken, maar ook aan je eigen ansichtkaart knutselen. Hieronder staat beschreven hoe jij je eigen ansichtkaart kan maken, inclusief eigen vakantiefoto. Deze kan je vervolgens naar familie of vrienden sturen.

Voor wie is de kaart?

Voordat je aan de slag gaat, bedenk je je eerst goed voor wie de kaart bedoeld is. Zo kan je bepalen welke foto leuk is om erop te plakken. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor een foto waarop ik net heb geparaglide, omdat ik weet dat de vriend voor wie de kaart bedoeld is ook van paragliden houdt! Zijn lievelingskleur is blauw, dus daarom gebruik ik veel blauwe decoraties.

Benodigde materialen:

– vel (gekleurd) karton
– vakantiefoto
– kleurpotloden
– plakband/lijm
– schaar
– decoratie (denk aan glitters/stickers/gekleurde pennen)

Hoe maak je je eigen ansichtkaart?

– Knip het vel karton tot het formaat van een ansichtkaart (14,8×10,5cm).
– Plak de foto op het vel karton
– Plak decoraties op de rand van de foto
– Schrijf iets leuks bovenaan de kaart

De kaart schrijven

Tot slot, schrijf een leuke boodschap op de achterkant van de kaart! Ik heb mijn ansichtkaart aan mijn goede vriend Sander geschreven die in

Denemarken woont. Ik heb hem verteld over mijn vakantie en gevraagd hoe zijn vakantie was. Nu hoef ik alleen nog maar de kaart in een envelop te doen, het adres erop te schrijven, postzegel erop te doen en hoppa; in de brievenbus ermee!

Gratis Summerschool! In de zomer lekker oefenen met de Nederlandse taal en ontmoet kinderen wereldwijd!